Interviu memorabil cu Bănel Nicoliță! Dezvăluiri fabuloase despre fotbal, suferință, bani pierduți și divorț

Bănel Nicoliță, unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din România, a făcut dezvăluiri despre copilăria dificilă pe care a avut-o, dar și despre sacrificiile pe care le-a făcut de dragul carierei. "Sunt și voi fi stelist până la moarte!", a spus fostul fotbalist al lui FCSB, în podcastul Victory Extra Time, moderat de jurnalistul Marian Codirlă.

06 dec. 2022, 15:18
Interviu memorabil cu Bănel Nicoliță! Dezvăluiri fabuloase despre fotbal, suferință, bani pierduți și divorț

Bănel Nicoliță a fost un copil sărac și a avut o copilărie plină de neajunsuri, însă pasiunea pentru fotbal l-a salvat și l-a ridicat pe culmile gloriei.

Cunoscut pentru activitatea sa la FC Steaua București, Bănel este și al doilea stelist ca număr de meciuri în competițiile europene, după Marius Lăcătuș.

După ce a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști, Bănel a avut urcușuri și coborâșuri în carieră, însă a găsit întotdeauna o cale să se ridice.

Citiți și: Bănel Nicoliţă face dezvăluiri şocante. Cum a fost şantajat de tatăl său: „Ce credeţi că a făcut?”

Fostul jucător al echipei naționale, a făcut dezvăluiri fabuloase în cadrul podcastului Victory Extra Time, realizat de jurnalistul Marian Codirlă. Bănel Nicoliță a povestit amănunte mai puțin cunoscute din viața, deschizându-și sufletul într-o conversație absolut memorabilă.

Bănel Nicoliță, despre începuturile sale în fotbal. Cine este omul care a crezut în el de la început

„Mergeam foarte des la stadion, pentru că îmi plăcea să joc fotbal non-stop cu copiii, chiar dacă posibilitatea mea financiară nu era ok, dar găseam mereu timp liber. Mă încărcam cu fotbal și mă hrăneam cu fotbal și prin asta am putut să cred că pot să fac ceva de performanță, pentru că până la urmă, dacă mergi pe un drum în care tu nu crezi, atunci e o problemă. Eu de la început am crezut în mine că pot și aveam potențial de mic, pentru că pe mine la școală nu mă bătea nimeni la fotbal (…) Pe parcursul carieri mele am avut de suferit foarte mult. De când am plecat de la Făurei. Și la școală am avut de suferit și acum vă spun ceva în exclusivitate. Eram la Brăila și m-am înscris la o școală de fotbal. În prima zi, am venit cu o geantă foarte mare, cu echipament, pentru că eu plecam de dimineață la antrenament. Plecam cu tramvaiul către oraș și ajungeam la școală. Toți erau îmbrăcați frumos, eu ajungeam cu mergeam la fotbal. Cu o geantă foarte mare în spate, mingi, echipament (…) Puterea asta ți-o dă doar Dumnezeu, cred eu. Să faci lucrul ăsta și să fii așa matur, să nu simți lipsurile, că până la urmă aveam lipsuri foarte mari. Familia nu era lângă mine, am plecat singur pe drum. Nu aveam haine, nu aveam nimic. Noroc cu familia Sandu Miciu, care în momentul când m-a luat de la Făurei, m-a lăsat la el acasă un an de zile și acolo am crescut. Ei au avut grijă trup și suflet. Sunt foarte mulți oameni care au contribuit la succesul meu, dar cred că cel care a putut să influențeze cariera în pozitiv, cred că a fost Hussein Tekinalp, care într-adevăr, m-a luat de la 16 ani, m-a ținut la Brăila cu mâncare, bani, mâncare pentru familie, orice, dar mie salariu nu îmi dădea (…) Omul ăla într-adevăr va avea mereu respectul meu, toată viața mea, indiferent”, a spus Bănel Nicoliță, în cadrul podcast-ului Victory Extra Time.

Bănel Nicoliță a dezvăluit de ce era poreclit „Zenga”

„Păi, eu am început ca portar, plonjoane, nu îmi era frică. Și toți prietenii mă strigau Zenga, Zenga. Am jucat la toate grupele de juniori ca portar. Eram un meci la liga a patra și bate cineva un penalty, resping mingea și am intrat în adversar și i-am facut ruptura. Am zis atunci că nu mai stau in poarta”, a spus fostul fotbalist.

Ce a făcut cu primii bani primiți de la Gigi Becali

„A fost foarte tare, oricum. Primii bani i-am luat de la FCSB, pentru că eu când m-am dus să joc la Timișoara, am jucat gratis. Am spus că nu vreau niciun ban. Îmi dați banii, 10.000 pe un an de zile. Am spus, îmi dați banii doar în tur dacă dumneavoastră sunteți mulțumiți de mine, de randamentul meu. Eu nu am vrut niciun ban. Avem doar salariul, 1.000, în rest nu am cerut nimic. După aia când am plecat, nu am mai luat niciun ban. Era clar că am plecat la FCSB, la Steaua atunci, și nu am mai luat niciun ban. Trei luni eu nu am luat niciun ban de la Steaua. Am luat abia în martie. Și am mai luat niște bani cu Valencia, pentru că atunci ne-am califcat (…) Salariul îl aveam în dolari și când mi-a dat Gigi Becali, în euro, 10.500 de euro, m-am dus în mașină să îi număr. Erau primii mei bani. Am zis, mamă, am 11.500, s-a păcălit Nea Gigi. Eu, să mă duc înapoi să îi duc mia, dar șoferul meu zice, hai că îi număr și eu. Îi numără și el, mă frate, sunt prea puțini. Zic, nu se poate așa ceva, cum mă frate? Ia oprește pe partea dreaptă și hai să numărăm. Am ajuns la suma hotărâtă. A fost foarte tare faza. O parte am trimis acasă, cu altă parte am luat ce aveam eu nevoie, plătisem și chiria în București, mai nimic pentru mine”, a povestit Bănel.

Bănel Nicoliță, despre suferință, bani pierduți și divorț

După ce s-a lăsat de fotbal, Bănel Nicoliță trecut printr-o perioadă foarte dificilă și a mărturisit că a suferit extrem de mult. A investit banii câștigați din fotbal (peste 300.000 de euro) în echipa de la Făurei, însă i-a pierdut și la scurt timp a divorțat.

„Când am pierdut totul, am avut trei ani de zile în care am suferit foarte mult. Mă închideam în casă, mă duceam prin parcări și plângeam câtre trei ore să mă liniștesc. Știe doar sufletul meu. Și am spus, eu am greșit. Și cu Fărei, când am luat decizia să investesc acolo. Am avut doi-trei prieteni care au zis, haide vino, am mai avut pe cineva care spune că o mă ajute și Primăria și cutare. Am fost dezamăgit de oameni care mi-au promis multe. Eram încă în formă, eram ok (…) Fosta mea soție chiar a avut dreptate și i-am dat dreptate tot timpul. Mi-am asumat eșecul, greșelile. Și divorțul mi l-am asumat. Am spus că nu e vorba despre o femeie în viața mea, e vorba despre fotbal și bani pierduți, că acolo s-a dus toată căsnicia. Ea a spus ori Făurei, ori familia. Am zis, vrei să fii lângă mine? Nu. Am plecat. Eu am greșit. Până la urmă, trebuia să mă gândesc la familie, că aia vin și pleacă. Dacă aș da timpul în spate, nu aș mai face o secundă. Acum relația cu familia mea e una foarte bună (…) Eu le-am făcut case la toată lumea. Pe numele meu nu am nimic. Sunt fericit că am reușit să o iau de la capăt singur, cu ajutorul lui Dumnezeu, bineînțeles, cu familia mea, cu mama mea care m-a susținut în tot și a fost de acord cu tot ce am făcut eu”, a mărturisit Bănel.

Rămas fără o mare parte din avere după ce a investit la echipa sa de suflet, Bănel Nicoliță și-a deschis acum o școală de fotbal în București. Fostul fotbalist de la FCSB vrea să îi îndrume și să îi ajute pe juniorii între 5 și 12 ani, care vor să facă parte dintr-o echipă profesionistă de fotbal.

Citiți și: Bănel Nicoliţă regretă divorţul de fosta soţie: „Am luat decizii proste”. Cum l-a chemat Băsescu la masă: „Unde e ălă micuţu’, bruneţel”