Interzicerea circulaţiei după ora 18:00. Monica Pop a răbufnit: Să-i ţină şi pe medici acasă EXCLUSIV

Interzicerea circulaţiei după ora 18:00 în weekend este una dintre măsurile pe care autorităţile le iau în calcul după ce rata de infectare a ajuns, luni, în Capitală la 5,67 la mia de locuitori. Medicul Monica Pop a reacţionat.

22 mart. 2021, 22:44
Interzicerea circulaţiei după ora 18:00. Monica Pop a răbufnit: Să-i ţină şi pe medici acasă EXCLUSIV

Interzicerea circulaţiei după ora 18:00, luată în calcul. Medicul Monica Pop a răbufnit la adresa autorităţilor, precizând că nu este nevoie să se închidă tot pentru ca rata de infectare să scadă.

Interzicerea circulaţiei după ora 18:00, luată în calcul de autorităţi. Monica Pop a răbufnit

„Sa-i tina si pe medici acasa dupa ora 18:00, daca gandesc asa. Să ne gandim la perioada de dinainte de alegeri, atunci când rata era mai mare si nu au facut asa ceva. N-au facut niciun fel de carantinare si iata ca rata de infectare a scazut. Oamenii sunt toti aceiasi. Eu nu am vazut pe strada oameni fara masca.

În niciun caz nu se pune problema sa fie populatia de vina pentru lucrul asta.

Ministrul Sanatatii impreună cu domnul Arafat fac presiuni in acest sens. De ce vor sa inchida tot? Nu este benefic, lucrul asta s-a demonstrat exact cu ce v-am spus inainte. Este din nou un val. Daca este real, eu cred ca măsurile serioase trebuie sa fie pe primul plan si nu masurile astea. Omul obişnuit sa stea la arest. Mi se pare neavenita si drastica metoda asta, iar cu inchiderea in casă a celor ce au peste 65 de ani duce la o discriminare care nu exista nicaieri in lume”, a declarat Monica Pop la România Tv.

Rata de incidență COVID a crescut, luni, în Bucureşti la 5,67 la mia de locuitori, după ce duminică era 5.33, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Bucureşti.

Citeşte şi Monica Pop, avertisment pentru români: „Toată lumea ‘ştie’ medicină! Pericol imens!”

Bucureştiul tot mai aproape de carantină. Două scenarii de CARANTINARE pe masa autorităților

Conform surselor Romania TV, autoritățile au pe masă două scenarii cu care vor merge la ședințele organizate de Prefectura Capitalei. Unul dintre scenarii prevede carantinare zonală, dar obligatoriu vom ieși din locuință doar pe baza declarației pe propriei răspundere. În acest scenariu, mall-urile și sălile de fitness ar rămâne deschise de luni până vineri.

Al doilea scenariu presupune carantinarea totală în weekend, închiderea mall-urilor, închiderea sălilor de fitness, ieșire doar pe baza declarației pe proprie răspundere. Acest lucru înseamnă că putem circula în caz de urgenţă medicală, la job, putem circula pentru îngrijirea persoanelor vârstnice sau pentru achiziționarea alimentelor strict esenţiale. Scenariul mai prevede interzicerea părăsirii localităţii, dar și interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 și 05.00.

Citeşte şi Noi măsuri anti-COVID în Capitală. Nicuşor Dan: „Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureştiului”