Întrebări despre grădiniţă pe care orice mama şi le pune

Toate mămicile îşi pun milioane de întrebări atunci când vine vremea ca puiul să ajungă în colectivitate.

RomaniaTV.net
20 sept. 2013, 11:22
Întrebări despre grădiniţă pe care orice mama şi le pune

Intrebari despre gradinita pe care orice mama si le pune

Care sunt avantajele colectivitatii?

De la 3 ani, cauta din ce in ce mai mult societatea altor copii, pentru ca oricat ar incerca adultii, ei nu ii pot deveni un partener de joc potrivit. Un copil se dezvolta armonios si se educa in contact cu alti copii. Iar gradinita este locul ideal!

Citeste si: Cum il convingi sa mearga la gradi

Care sunt dezavantajele intrarii in colectivitate?

Pe parcursul primului an de gradinita, copiii se imbolnavesc de 6-7 ori, in medie, de la simple raceli la boli infecto-contagioase. O data cu trecerea timpului, ajung ca la sfarsitul perioadei de gradinita si intrarea la scoala frecventa imbolnavirilor sa descreasca. Unii parinti, speriati de numarul mare de imbolnaviri, solicita medicului sa prescrie medicamente pentru a le creste rezistenta. Se numeste imunostimulare nespecifica. Acest tratament nu este insa infailibil, rezultatele depinzand de la copil la copil. Mai degraba, imbolnavirea va fi influentata de numarul mare de copii din grupa.  Dar in cele din urma, venind in contact cu alti copii bolnavi, ei isi vor castiga imunitatea proprie.

Citeste si: Cum fac fata cei mici primei zile de gradinita?

De unde stiu ca nu e insalubra?

Cere aprobarea foarte politicos, numai sa fii sigura ca ceea ce vei primi este un pasaport care iti extinde aria peste clasa de protocol a gradinitei, cu toaleta ei proaspat renovata.

Citeste mai multe despre gradinita pe mami.ro.