Intruziune în chestiuni intime: TESTUL INEDIT pentru cei care vor să devină PROFESORI la stat

Toţi cei care aspiră să ocupe o catedră în instituţiile de învăţământ dintr-un stat brazilian sunt obligaţi, în afară de testarea aptitunilor profesionale, să facă şi un test al sănătăţii intime.

13 aug. 2014, 07:51

În cel mai populat şi mai bogat stat brazilian, Sao Paulo, cei cre vor să se angajeze în reţeaua invăţământului public trebuie, între altele, să treacă şi pe la cabinetul medical pentru a face teste de sănătate a organelor genitale.

Astfel, femeile sunt obligate să facă testul Papa Nicolau (frotiul colului uterin), iar bărbaţii de vârsta a doua, să treacă pe la urolog, pentru a le examina starea de sănătate a prostatei. Nu în ultimul rând, femeile trecute de 40 de ani trebuie să facă şi o mamografie, înainte de angajare. Exceptate de la testele ginecologice sunt numai persoanele care nu şi-au început viaţa sexuală. Acestea trebuie să aducă însă un certificat medical care să ateste acest lucru, scrie site-ul brazilian Ultimo Segundo.

Aceste examene medicale care vizează ca viitorii dascăli să fie sănătoşi pentru a putea face performanţă şi a rămâne, astfel mai mult timp la catedră, au stârnit şi controverse, fiind criticate ca fiind absurde şi încălcând viaţa privată, intimă a unei persoane şi încălcând egalitatea de şanse la angajarea într-o instituţie publică.

Citeşte şi Topul celor mai răzbunători angajaţi: O femeie a cerut 99 de salarii compensatorii, după ce a fost dată afară

Brazilia nu este însă singurul stat brazilian cu asemenea pretenţii. Anul trecut, a fost o polemică asemănătoare s-a stârnit în Bahia, unde femeile care au vrut să ocupe posturi în Poliţie, au fost nevoite să demonstreze că himenul lor era intact.