Inundaţii apocaliptice în Germania. Cel puţin patru persoane au murit GALERIE FOTO VIDEO

Cel puţin patru persoane au murit, iar pagubele materiale sunt însemnate. Potrivit meteorologilor, cantitatea de apă care a căzut în ultimele ore a fost echivalentă cu cea din urma unor ploi care ar fi căzut, în mod normal, timp de mai multe luni.

RomaniaTV.net
31 mai 2016, 10:56

Una dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa a fost un bărbat sexagenar. Acesta a murit în garajul subteran unde îşi parca automobilul, fiind surprins de apa care năvălise în parcare. El nu a mai reuşit să iasă din maşină. Tragedia s-a petrecut în oraşul Weissbach.

În sud-vestul Germaniei au murit încă trei persoane din cauza inundaţiilor.

În oraşul Schwaebisch Gmuend, în apropiere de Stuttgart, un pompier şi-a pierdut viaţa încercând să salveze o persoană care, şi aceasta, a murit la rândul ei înecată, au informat autorităţile germane, citate de Euronews. 

Vezi şi Mai multe gospodării INUNDATE, în judeţul Buzău. În sudul ţării mai multe drumuri s-au surpat

Landul Baden-Wurttemberg era în şoc, duminică, după ploile apocaliptice. În acest land, o fată de 13 ani şi-a pierdut viaţa fiind lovită de un tren. Adolescenta voia să se adăpostească de ploaie sub un pod de cale ferată.

Autorităţile germane au mai informat că mai multe persoane au fost rănite din cauza furtunilor şi ploilor puternice care au provocat pierderi de nvieţi omeneşti şi pagube materiale importante.

În regiunile afectate, autorităţile germane au mobilizat 7.000 de pompieri, poliţişti şi membri ai echipelor de salvare, iar în total, echipele de salvare au făcut 2.000 mii de intervenţii în zonele afectate.