Mai multe gospodării INUNDATE, în judeţul Buzău. În sudul ţării mai multe drumuri s-au surpat

Zece case din localitatea buzoiană Pârscov au fost inundate, duminică seara, ca urmare a unei ploi torențiale de scurtă durată. Astfel, Grupa operaţională din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău a intervenit cu şase motopompe.

29 mai 2016, 18:20
Mai multe gospodării INUNDATE, în judeţul Buzău. În sudul ţării mai multe drumuri s-au surpat

A fost o ploaie torenţială de scurtă durată, cu vânt puternic şi grindină, mai multe beciuri, curţi şi grădini din localitatea de reşedinţă Pârscov şi din satul Afumaţi au fost inundate„, a declarat primarul comunei Pârscov, Gheorghe Sturzu, potrivit Agerpres.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, a precizat că în urma scurgerilor de pe versanţi, au fost inundate şase gospodării, în satul Pârscov şi patru în satul Afumaţi, din aceeaşi comună, iar pompierii acţionează cu sprijinul voluntarilor din cadrul Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă.

CITEŞTE ŞI: Ploaia a făcut PRĂPĂD în Constanţa. Zeci de străzi au fost INUNDATE

Totodată, mai multe drumuri din sudul ţării s-au prăbuşit pur şi simplu din cauza alunecărilor de teren. În Gorj, un drum a fost închis, iar mii de oameni vor ocoli zeci de kilometri cel puţin 3 luni până când şoseaua va fi una sigură. Situaţia cea mai disperată este în Mehedinţi, acolo unde 200 de oameni sunt complet izolaţi de câteva zile după ce drumul, construit deasupra unei mine, s-a prăbuşit, iar în urmă au rămas cratere şi de 20 de metri adâncime.