Inundaţii de proporţii în India şi Nepal. Cel puţin 189 de persoane au decedat

India și Nepal sunt afectate de inundații puternice aduse de ploile musonice. Circa patru milioane de persoane din statul indian Assam și din Nepal au fost strămutate , iar 189 de persoane și-au pierdut viața, conform Reuters.

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 13:27
Inundaţii de proporţii în India şi Nepal. Cel puţin 189 de persoane au decedat

Apele au ieșit din matca fluviului Brahmuputra, care străbate Tiberul, India și Bangladesh-ul, deteriorând culturile și declanșând aluneri de teren, care au dus la strămutarea a milioane de persoane, preciează oficialii locali.

Citește și: Masca de protecţie, obligatorie şi în locuri publice. Decizia se aplică de săptămâna viitoare

Peste 2,75 milioane de persoane din statul indian Assam au fost strămutate în urma a trei valuri de inundaţii de la sfârşitul lunii mai, soldate în total cu 79 victime, după recenzarea a încă două decese peste noapte, a precizat un oficial guvernamental.

Circa 110 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite în urma alunecărilor de teren şi a viiturilor înregistrate în 26 din cele 77 de districte ale ţării din luna iunie, a precizat poliţia.

Potrivit lui Murari Wasti, un oficial din cadrul Ministerului nepalez de Interne, bilanţul victimelor provocate de intemperii este aşteptat să crească, în contextul în care 48 de persoane sunt încă date dispărute.

Alunecările de teren şi viiturile sunt frecvente în Nepal şi în statele indiene Assam şi Bihar în timpul sezonului ploios anual din lunile iunie-septembrie.