Inundaţii DEVASTATOARE în sudul Franţei şi în Spania GALERIE FOTO VIDEO

Zeci de mii de oameni au rămas fără curent electric după ce ploile torenţiale au lovit mai multe departamente franceze. Şi Spania a stat cu picioarele-n apă după potop.

30 sept. 2014, 14:19

Ploile torenţiale au măturat sudul Franţei, iar străzile din Montpellier au fost acoperite în totalitate de ape. Acolo a plouat în şase ore cât în 6 luni. Alţii au profitat de vreme şi au ieşit la plimbare cu caiacul pe străzile inundate, potrivit România TV.

Unul dintre cele mai afectate oraşe este Montpellier, unde apele au inundat sute de locuinţe. Inundaţiile au lovit şi Spania. Oamenii din regiune spun că nu au mai văzut aşa ceva până acum. „Locuim de şapte ani aici şi nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Pentru noi este chiar îngrijorător. Îngrijorător! Viteza cu care a urcat apa este surprinzătoare. Şi ne întrebăm când se va opri”, s-au plâns localnicii.

Citeşte şi APOCALIPSĂ în Portugalia: Ploile abundente au transformat Lisabona într-o lagună FOTO VIDEO

Zeci de drumuri şi autostrăzi au fost inundate, iar oraşul a fost paralizat. Şcolile şi mai multe instituţii private au fost închise din cauza vremii. Autorităţile franceze au avertizat că ploile vor continua şi în zilele următoare.

Citeşte şi Omul strică mediul, dar numai parţial

Ploile torenţiale s-au abătut şi asupra nord-estului Spaniei. Mai multe şosele au fost blocate în urma inundaţiilor, iar traficul feroviar a fost grav perturbat. Apa a pătruns în casele oamenilor, dar şi în maşini, astfel încât unii şoferi care nu au putut folosi portiera, au fost nevoiţi să folosească geamul.