Inundaţii puternice la Braşov, o viitură a măturat tot în cale. Ploaie torenţială şi pe Litoral VIDEO

Inundații de proporții în județul Brașov. O viitură puternică a măturat o comună întreagă. Zeci de mașini au fost luate de puhoaie, iar gospodăriile oamenilor au fost inundate. Probleme au fost și la sibiu acolo unde o rupere de nori a provocat dezastru în două localități.

RomaniaTV.net
29 iul. 2018, 06:54
Inundaţii puternice la Braşov, o viitură a măturat tot în cale. Ploaie torenţială şi pe Litoral VIDEO

UPDATE: Mai multe străzi din municipiul Constanţa şi din Mamaia au fost inundate duminică după amiază în urma unei ploi torenţiale, circulaţia rutieră desfăşurându-se cu dificultate în mai multe zone. Aproape 40 de reclamaţii au fost primite la Regia de Apă, echipe ale acesteia intervenind pentru îndepărtarea apei de carosabil.

Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, ploile torenţiale care au căzut duminică după amiază au dus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe străzile din municipiul Constanţa, depăşind în unele zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare. Astfel, la dispeceratul RAJA s-au înregistrat 38 de reclamaţii, cele mai multe venind din staţiunea Mamaia, zona Mamaia Nord şi cartierele Coiciu, Faleză Nord, Km 5, Bulevardul Soveja, bulevardul Mamaia – Delfinariu, dar şi zona centrală a oraşului.  

 

“În prezent sunt constituite nouă echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanţa, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, bulevardul Ferdinand, bulevardul Aurel Vlaicu, asigurând permanenţa în toată această perioadă”, au precizat reprezentanţii RAJA.

Inundații de proporții în județul Brașov. La Ormeniș, pârâul care trece prin localitate a ieșit din albie, afectând cel puțin 10 gospodării. Pompierii brașoveni s-au deplasat acolo pentru a interveni cu șase motopompe transportabile și remorcabile și cu o motopompă de mare capacitate.

Zeci de mașini au fost luate de viitura puternică, iar gospodăriile oamenilor au fost complet inundate. Imaginile dezastrului au fost surprinse de localnici care spun că așa ceva nu au mai văzut. 

Cadrele ISU Brașov au fost solicitate și la Budila, unde au fost inundate două case și 15 curți.
Acolo se acționează cu 3 motopompe remorcabile și transportabile și o motopompă de mare capacitate.

Conform plt. maj. Luiza Dănilă, din cadrul ISU Brașov, pompierii intervin și în Prejmer, acolo fiind inundate 10 case și mai multe curți sau beciuri. Se acționează cu 4 motopompe transportabile și remorcabile și o motopompă de mare capacitate.

Ploaia torenţială a făcut prăpăd și în judeţul Sibiu. Pompierii au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri inundate.

Drumul Judeţean 105D a fost închis circulaţiei duminică între localităţile Săsăuş şi Nou Român din cauza inundaţiilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu, Ionuţ Nartea.

Pe Drumul Judeţean 105A, la ieşire din Marpod, circulaţia este îngreunată, tot din cauza inundaţiilor de duminică, potrivit sursei citate.

Pe drumul dintre Râul Sadului şi Sadu se circulă, însă aici lucrează echipe de intervenţie, după ce s-au rupt doi stâlpi de lemn din cauza ploilor.

Cele mai multe probleme au fost create de pârâul Ilimbav, care a ieşit din matcă, punând în pericol şi Staţia de gaz, unde pompierii degajă apa.

Pentru judeţul Sibiu a fost emisă o avertizare Cod galben de ploi.

Aproape toate localităţile din judeţul Sibiu au avut de suferit din cauza inundaţiilor de la începutul lunii şi până în prezent.

Duminică au fost inundate mai multe gospodării din şapte localităţi – Marpod, Agnita, Nou Român, Ilimbav, Glâmboaca, Bungard şi Tălmaciu, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Un bilanţ provizoriu arată că 18 gospodării au fost inundate duminică în judeţul Sibiu.

În Neamţ, din cauza ploii abundente, se circulă îngreunat pe DN15B Poiana Largului – Târgu Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă, unde s-a acumulat apă pe carosabil, pe DN15 Poiana Largului – Topliţa, la Bistricioara, aici mai mulţi arbori căzând pe carosabil, şi pe DN17B Poiana Largului – Vatra Dornei, în zona localităţii Poiana Teiului, din cauza căderilor de pietre de pe versant pe carosabil.

De asemenea, pe drumul comunal care face legătura între DN17B şi mănăstirea Petru Vodă, circulaţia rutieră este întreruptă.