Inundaţii şi ninsori abundente în China: 40 de persoane au murit VIDEO

China se confruntă cu fenomene meteorologice extreme! Aproape 40 de persoane au murit în inundaţiile care au lovit nord-vestul ţării. Totodată, zeci de mii de familii din centrul Chinei au fost evacuate din calea apelor. De parcă nu era de ajuns, locuitorii din nord-vestul ţării se confrunţă cu viscol şi ninsori abundente.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 10:45
Inundaţii şi ninsori abundente în China: 40 de persoane au murit VIDEO

Peste 80.000 de familii din provincia Hunan din centrul Chinei au fost nevoite să-şi abandoneze casele, după ce mai multe furtuni violete au lovit regiunea. Străzile au fost inundate, iar mai multe case au fost puse la pământ de furia naturii.

Vremea extremă a făcut ravagii şi în nord-vestul ţării. Peste 40 de persoane au murit după ce o furtună violentă cu grindină a lovit o regiune montană. Alte 19 persoane sunt dispărute în urma ploilor căzute în ultimele zile. Furtunile au distrus sute de case şi peste 7.000 de hectare de culturi agricole.

Condiţiile meteorologice extreme au pus stăpânire pe toată ţara. Locuitorii din nord-vestul Chinei s-au confruntat cu o furtună puternică de zăpadă. Potrivit meteorologilor, temperaturile au scăzut până aproape de 1 grad. Veştile proaste nu se opresc aici. Meteorologii au anunţat că ninsorile vor continua şi în următoarele zile.