Inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Galaţi. Peste 30 de locuinţe au fost afectate

Un număr de 35 de case din județul Galați sunt foarte grav afectate în urma evacuării apei din acestea, potrivit unei evaluări primare efectuată de autoritățile locale, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

RomaniaTV.net
17 oct. 2016, 08:15
Inundaţiile au făcut prăpăd în judeţul Galaţi. Peste 30 de locuinţe au fost afectate

Sunt foarte grav afectate 13 locuințe din Cuza Vodă, 20 de case din Pechea și două din Slobozia Conachi.

În județul Galați, se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor generate de inundații, în comunele Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă cu peste 300 de lucrători ISU, militari, jandarmi, polițiști, pompieri și 100 de mijloace de intervenție, scrie Agerpres.

Conform ISU Galați, începând de luni, forțele de intervenție vor fi suplimentare cu încă 30 de pompieri cu trei motopompe remorcabile și zece transportabile de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Vaslui, Vrancea și Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din cele trei localități afectate grav de inundații.

Sunt continuate activitățile pentru asigurarea apei potabile cu ajutorul a patru instalații de potabilizare a apei, dislocate în comunele Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi.

În sprijinul populației, în zonă au fost trimiși 900 de saci de dormit de către Crucea Roșie, bunuri ce sunt distribuite cu ajutorul pompierilor salvatori.

Citeşte şi Cod PORTOCALIU şi cod GALBEN de inundaţii în Vaslui