Inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 23 de persoane

Cel puţin 23 de persoane au decedat, iar 11 au fost date dispărute în urma inundaţiilor declanşate de ploile torenţiale care au provocat importante pagube materiale în sudul Malawi, a anunţat vineri ministrul pentru Securitate Internă, potrivit AFP.

09 mart. 2019, 09:02
Inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 23 de persoane

În total, peste 110.000 de persoane din două districte au fost afectate de apele ieşite din matcă, a adăugat ministrul într-un comunicat.

„Autorităţile (…) tratează situaţia cu urgenţa care se impune în astfel de cazuri”, a continuat ministrul, precizând că echipe de intervenţie alcătuite din militari, poliţişti şi voluntari din partea Crucii Roşii locale au fost mobilizate în regiunile sinistrate pentru a venit în ajutorul populaţiei.

„Am stabilit nouă centre de primiri urgenţe în şcoli şi biserici destinate persoanelor sinistrate, al căror număr ar putea creşte în zilele următoare întrucât ploile vor continua”, a precizat telefonic pentru AFP un oficial din districtul Mulanje, Charles Makanga.

Precipitaţiile au inundat două poduri care leagă partea de sud a Malawi de capitala economică, Blantyre, al doilea oraş ca mărime din ţară, întrerupând circulaţia vehiculelor.

Potrivit prognozelor ministerului Schimbărilor climatice şi ale serviciilor meteorologice, ploile vor persista până la 13 martie.

Malawi, un stat sărac, de mici dimensiuni, fără ieşire la mare, din Africa Sudică, se confruntă de mai multe anotimpuri, ca, de asemenea, restul regiunii sudice a continentului, cu perioade de secetă care au efecte negative asupra economiei.