Inundaţiile fac prăpăd în Grecia. 2.000 de oameni au fost evacuaţi

Dacă majoritatea ţărilor din Europa sunt îngropate de zăpezi, în vestul Greciei indundaţiile şi alunecările de teren au provocat un adevărat dezastru. Din cauza ploilor torenţiale, în provincia Peloponez, o bătrână şi-a pierdut viaţa şi mai bine de 200 de oameni au fost evacuaţi. În două oraşe din regiune, autorităţile au decretat stare de urgenţă.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 07:21
Inundaţiile fac prăpăd în Grecia. 2.000 de oameni au fost evacuaţi

Oraşele Pyrgos şi Olympia aflate în vestul peninsulei Peloponez au fost afectate grav de ploi torenţiale. Aici s-a decretat stare de urgenţă. De asemenea, au fost înregistrate şi numeroase alunecări de teren. O bătrână de 82 de ani şi-a pierdut viaţa şi sute de oameni au fost evacuaţi. În operaţiunile de salvare, autorităţile au folosit un elicopter.

Pe unele străzi, nivelul apelor l-a depăşit pe cel al maşinilor parcate. Din cauza inundaţiilor, spitalul din Pyrgos a fost închis şi cei aproape 90 de pacienţi au fost trimişi către alte unităţi medicale

Nu este prima dată când se întâmplă dezastre naturale de proporţii în Peloponez. În 2007, în aceeaşi regiune, incendiile de pădure au făcut prăpăd.