Învăţământul profesional devine tot mai interesant. Anunţul ministrului Sorin Cîmpeanu

Publicat: Luni, 19 Octombrie 2015 17:29 // Actualizat: Luni, 19 Octombrie 2015 17:41 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat luni că numărul elevilor înscriși în învățământul profesional a crescut considerabil în ultimul an școlar.

Numărul elevilor înscriși în învățământul profesional a crescut considerabil în ultimul an școlar, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, apreciind că este un lucru "extrem de îmbucurător

Sorin Cîmpeanu a fost prezent la deschiderea lucrărilor conferinței internaționale "Învățarea la locul de muncă: provocări și oportunități", din cadrul proiectului Erasmus+, Dezvoltarea programelor de tip ucenicie în formarea profesională inițială în România (DALIVET), găzduită de Institutul Cervantes.

Potrivit ministrului, dacă în anul școlar 2012 - 2013 erau 12.000 de elevi în învățământul profesional, anul școlar trecut numărul acestora a fost de 47.600. "Deci o creștere de patru ori, iar pentru anul școlar curent este estimat un număr suplimentar cu circa 20.000 de elevi care intră în învățământul profesional", a arătat Sorin Cîmpeanu

În opinia ministrului, creșterea interesului elevilor pentru învățământul profesional s-a datorat, în primul rând, unei implicări crescute a companiilor în a furniza locuri de practică pentru elevi, anul trecut peste 5.500 de companii, de la IMM-uri până la mari firme, fiind parte activă în pregătirea profesională a elevilor.,

Citeşte şi Dezastru în şcolile din Capitală. Elevi repetenţi, absenţe multe şi rezultate slabe la examene

Sorin Cîmpeanu a subliniat că sistemul de educație și de formare profesională este supus în continuare unor provocări economice și sociale și, ca urmare, este necesară dezvoltarea și updatarea continuă a politicilor și strategiilor în domeniu, precum și implementarea măsurilor decise, inclusiv a celor care vizează introducerea de programe de tip dual ucenicie în formarea profesională inițială din România.

"Acest lucru trebuie să se facă prin consultarea mediului de afaceri în condiții de finanțare și cofinanțare adecvate, în scopul atingerii obiectivelor stabilite", a spus el.

În opinia ministrului Educației, prin parteneriatul din cadrul proiectului Dezvoltarea programelor de tip ucenicie în formarea profesională inițială în România (DALIVET) și prin implicarea companiilor, școlilor, autorităților și factorilor de decizie, sunt așteptate rezultate la nivel european, care au în vedere flexibilizarea sistemului de formare profesională, pregătirea profesorilor de practică, consolidarea legăturii dintre școală și mediul de afaceri, precum și creșterea atractivității învățământului profesional.

"Ne dorim ca învățământul profesional să nu mai fie privit ca o rută a eșecului. Asta s-a întâmplat până acum și din păcate s-a întâmplat și cu concursul colegilor noștri cadre didactice, s-a întâmplat cu concursul părinților, s-a întâmplat cu concursul multor factori și această schimbare a mentalității cred că este extrem de importantă", a mai spus Cîmpeanu.

El a reiterat faptul că susținerea dezvoltării învățământului profesional este o prioritate absolută a Ministerului Educației și Cercetării Științifice, dar și una personală.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
învăţământ profesional scoli profesionale Sorin Cîmpeanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 17:46
...în învățământul profesional a crescut considerabil în ultimul an școlar. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H