Învăţătoare moartă într-un teribil accident. Toată comunitatea este în doliu, generaţii de oameni au trecut prin mâna ei

Învățătoare moartă în unui grav accident rutier produs chiar de ea. Polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă în cadrul căruia vor continua ancheta pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs nenorocirea.

05 feb. 2023, 16:16
Învăţătoare moartă într-un teribil accident. Toată comunitatea este în doliu, generaţii de oameni au trecut prin mâna ei

Învăţătoare moartă într-un teribil accident. Toată comunitatea din Moldovița este acum în doliu iar pe rețelele de socializare mesajele curg. Angelica Varvaroi (56 de ani) era foarte iubită de elevi și de colegi și era un om respectat de comunitate.

Aceasta locuia la Câmpulung Moldovenesc și preda la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” din Moldovița iar vestea morții ei a produs un adevărat șoc printre cunoscuți și prieteni, care au de spus doar cuvinte de laudă la adresa acesteia.

Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” din Moldovița este în doliu după accidentul petrecut joi după-amiază la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc spre Pojorâta, la intersecția cu drumul național 17A, dinspre Sadova.

FOTO şi VIDEO: O avalanşă a îngropat cabana Capra în nămeţi. Circulaţie închisă sau restricţionată pe tronsoane din A1
Angelica Varvaroi, în vârstă de 56 de ani, era un învățător cu experiență și apreciat la unitatea de învățământ de la Moldovița.

Mesaje emoţionante pentru învăţătoare

”Ninge cu lacrimi și durere în sufletele noastre. Vestea trecerii în neființă a dragei noastre colege, Angelica Varvaroi, este tulburătoare. Nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce trăim și simțim acum. Angelica, ai fost și vei rămâne omul școlii, colega noastră dragă, DOAMNA ÎNVĂȚĂTOARE care ani la rând a dăruit din lumina sufletului ei și care, de astăzi, va dărui lumină din lumea celor drepți. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun și blând”!, se arată într-un mesaj al școlii.

Viscolul face ravagii. Copac căzut peste o maşină în mers, un copil a murit. IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe
Femeia a murit probabil în timp ce se întorcea de la ore spre casă. Ea se afla la volanul VW Up, cu care circula dinspre Sadova și cu care a vrut să iasă la stânga, spre Câmpulung Moldovenesc.

Accidentul s-a produs în jurul orei 12.30. Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că Angela Varvaroi, în vârstă de 56 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a pătruns pe drumul prioritar, adică DN 17, fără a se asigura și fără a acorda prioritate autovehiculului greu IVECO condus de Grigore Solovăstru, în vârstă de 57 de ani, din comuna Arbore.

După cum se vede și în imagini, autoturismul a fost lovit violent în lateral și aruncat până în parapetul din sens opus. Pompieri militari de la Detașamentul Câmpulung Moldovenesc (care au intervenit la fața locului cu modulul SMURD, format din autospecială de descarcerare și ambulanță SMURD B2) au constatat că femeia era singură în mașină și era încarcerată.

Victima a fost extrasă în stare de inconștiență, dar cu puls. Femeia a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. Din păcate, nu a putut fi salvată, în scurt timp fiind constatat decesul.

Șoferul vehiculului greu, care nu a suferit leziuni în urma accidentului, a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu consumase alcool.

Polițiștii au deschis un dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă în cadrul căruia vor continua ancheta pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs nenorocirea.