Viscolul face ravagii. Copac căzut peste o maşină în mers, un copil a murit. IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe

Un incident grav a avut loc, sâmbătă seară, pe o șosea din Caraș-Severin. O persoană a murit, după ce un copac a căzut peste o mașină aflată în trafic, iar alte două au suferit atac de panică.
Filip Stan
04 feb. 2023, 18:09
Viscolul face ravagii. Copac căzut peste o maşină în mers, un copil a murit. IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe

UPDATE: Un adolescent de 14 ani a murit la spital după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla alături de părinții săi și l-a rănit grav! Incidentul s-a petrecut la intraea în municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, în timp ce mașina se afla în mers. Părinţii adolescentului au suferit un atac de panică, fiind transportați la spital.

Accidentul a avut loc în urmă cu puțin timp, la intrare în Reșița dinspre Cuptoare, în zona Minda. Un copac a căzut peste o mașină care era în trafic.

Potrivit primelor informații, în mașină se aflau patru persoane în momentul în care copacul a căzut peste autoturism. Un minor de aproximativ 14 ani a fost rănit grav, fiind inconștient când l-au preluat medicii de pe ambulanță. La spital au ajuns și părinții acestuia, transmit pompierii cărășeni. Cei doi adulți au făcut atac de panică.

Soția unui cunoscut politician a fost implicată într-un accident rutier grav. Mașina a fost puternic avariată după ce s-a izbit de un pom
„În masina se aflau patru persoane, din care au fost trasportate la spital trei: un minor de sex masculin (găsit inconștient) și părinții acestuia, cu atac de panică. Se acționeaza pentru eliberarea carosabilului și reluarea traficului”, a transmis ISU Caraș-Severin.

Nu se știe deocamdată ce a cauzat căderea copacului pe carosabil. Nu este singura problema creata de vant in judetul Caras-Severin in ultimele ore. Pompierii au mai intervenit pentru indepartarea copacilor de pe drumul ce duce spre Muntele Mic, iar localitatea Crivaia si statiunile Semenic si Muntele Mic nu aveau curent la ora 16.

Mărturia unui român scăpat cu viață din accidentul cu autocar din Slovenia: ”Majoritatea dormeau. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul”
Va reamintim, Banatul este sub incindenta unui cod galben de vant puternic pana duminica dimineata la ora 6, iar pentru zona montana din Caras-Severin a fost emis si un cod portocaliu.

Intervenţie de urgenţă a jandarmilor montani. Au salvat 80 de oameni blocaţi în zăpadă

În urmă cu puțin timp jandarmii montani din Caraș-Severin au reușit să deszăpezească și ultimul autoturism blocat în zăpada care a căzut în ultimele ore. După o operațiune care a durat mai multe ore, jandarmii au deblocat 30 de mașini în care erau 80 de persoane printre care și copii.

Turiștii se aflau în Stațiunea Semenic, mulți pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar căderile de zăpadă din ultimul timp le-a îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile din stațiunea aproape impracticabile.

IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe din cauza copacilor căzuţi

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că echipajele de intervenţie au acţionat, în cursul zilei de sâmbătă în opt judeţe pentru îndepărtarea a zeci de copaci prăbuşiţi din cauza condiţiilor meteo. În contextul în care mare parte din ţară se află sub atenţionări emise de meteorologi, mii de angajaţi ai instituţiei sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.

„În cursul zilei  de astăzi, fenomenele meteorologice au produs efecte în 9 localităţi din 8 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj şi Timiş), unde, echipajele de salvatori au intervenit pentru degajarea a 24 copaci şi 1 stâlp de electricitate, fiind avariate 3 autoturisme şi o anexă gospodărească. La acest moment, se intervine în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş pentru degajarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil, precum şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil”; transmite, sâmbătă după amiază, IGSU.

În contextul în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări care vizează mai multe zone din ţară, peste 5300 de pompieri, cu peste 3.700 de  mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor şi cetăţenilor pentru gestionarea cu promptitudine a potenţialelor efecte înregistrate, precizează sursa citată.

În judeţul Constanţa, aflat parţial sub Cod portocaliu de vreme rea, resursele necesare intervenţiilor vor fi suplimentate cu tehnică şi personal, de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii  de Urgenţă şi de la Inspectoratele Bucureşti-Ilfov şi Giurgiu.

„Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, vor fi activate, începând cu ora 20.00, Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din 11 judeţe (AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL).  De asemenea, va fi instituită permanenţa la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pentru evitarea unor blocaje din cauza condiţiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condiţiilor de drum, să aibă maşinile echipate corespunzător pentru zăpadă şi să manifeste prudenţă maximă. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, mai transmite IGSU.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!