Învăţătoarea grevistă s-a ajuns: Senatorul Cristiana Anghel a uitat că profesorii iau bani puţini

De pe scaunul de senator lucrurile se văd altfel. Învăţătoarea Cristiana Anghel care a ţinut greva foamei pentru ca educaţia să primească mai mulţi bani, a uitat de convingerile sale odată cu câştigarea unui loc în Senat.

RomaniaTV.net
31 ian. 2013, 16:04

Dacă până acum pleda ca învăţământul să primească 6% din PIB, acum nu pare deranjată că bugetul reprezintă doar puţin peste 3%.

În 2010, Cristiana Anghel a făcut greva foamei 70 de zile pentru profesori. Ea era nemulţumită că nu se aplica legea privind majorarea salariilor cu 50% pentru dascăli. A pledat pentru ca educaţia să primească 6% din PIB, motiv pentru care a decis să candideze chiar şi la un post de senator.

Acum două luni, Cristiana Anghel declara că este dispusă să reunuţe la funcţia de senator dacă bugetul Educaţiei nu va creşte. Acum, s-a răzgândit şi nu ar mai face grevă, pentru că spune că are posibilitatea să lupte ca parlamentar.

În plus, proaspăta senatoare şi-a retras un amendament depus la bugetul pentru Educaţie pentru 2013 şi a uitat de grevă, deşi Educaţia a primit puţin peste 3%.

Cristiana Anghel şi-a schimbat şi imaginea, nu numai convingerile după ce s-a aşezat pe scaunul de senator. A renunţat la hainele modeste de dascăl şi a adoptat ţinute elegante.