Învăţătorul din Iaşi care îşi umilea elevii va fi sancţionat cu 15% din salariu până la finalul anului

După o ședință maraton a Consiliului de Administrație de la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iaşi, care a durat peste 6 ore, învățătorul Șerban Constantin a fost sancționat cu reducerea de 15% a salariului până la finalul anului școlar.

18 mart. 2021, 08:26
Învăţătorul din Iaşi care îşi umilea elevii va fi sancţionat cu 15% din salariu până la finalul anului

Învăţătorul Șerban Constantin, care este și consilier județean din partea PNL, a fost acuzat că umilește elevii la ore.  În urma unor înregistrări apărute în presă, se poate observa faptul că un bărbat cu voce similară cu a învăţătorului ţipă la elevi şi îi ridiculizează în diferite ipostaze, pe una dintre fetiţe numind-o „butoi”.

Sursele Ziarului de Iași spun și că s-a discutat ca acestuia să nu îi mai fie prelungit dreptul de a preda, dat fiind faptul că acesta are deja 69 de ani și predă cu permisiune specială din partea școlii, dar în acest sens nu a fost anunţată încă o decizie.

Învăţătorul care îşi umilea elevii nu recunoaşte înregistrările care îl incriminează

Ancheta a fost demarată şi durează de două săptămâni, iar Constantin Şerban a precizat pentru sursa citată că neagă autenticitatea înregistrărilor. Învăţătorul spune că nu este el cel înregistrat, că vocea nu îi aparţine şi că totul este o răzbunare a unei mame care i-a mai depus în trecut plângeri.

„Eu nu recunosc aceste înregistrări”, a precizat acesta. De altfel, el a fost investigat în toamna anului trecut şi a fost sancţionat cu un avertisment scris, după ce ar fi abuzat verbal o elevă. În acest caz, ISJ Iaşi a precizat presei că atitudinea şcolii pare a fi una de tergiversare a anchetei şi a trimis o echipă pentru a derula un audit managerial la unitate.

Citeşte şi: George Simion a răbufnit: Continuarea vaccinării cu AstraZeneca e atentat la siguranţa românilor. Iohannis spune nişte gogomănii mai mari decât Viorica Dăncilă!