Invazia animalelor sălbatice în orașele din România: vulpe surprinsă cu prada în gură, în timp ce se plimba nestingherită pe trotuar (VIDEO)

Imagini bizare surprinse în Târgu Jiu, în plină zi. O vulpe a fost filmată plimbându-se pe stradă, în timp ce ținea în gură o găină moartă. 

13 iul. 2022, 15:03
Invazia animalelor sălbatice în orașele din România: vulpe surprinsă cu prada în gură, în timp ce se plimba nestingherită pe trotuar (VIDEO)

Fauna din pădure s-a mutat în municipiul Târgu Jiu. Filmarea a fost realizată miercuri dimineață, 13 iulie, de un cetățean aflat în parcarea unui cartier din oraș.

În clip se poate observa cum vulpea, un pieton atipic, se oprește brusc pe trotuar, apoi se întoarce din drum. Internauții au reacționat rapid pe internet. Unii s-au amuzat, alții și-au exprimat îngrijorarea.

În ultimele săptămâni au apărut mai multe imagini pe internet cu animale sălbatice care se plimbă nestingherite prin orașe. Vulpi, bursuci, lupi și urși s-au adaptat la viața de oraș.

 

România are cei mai mulți urși din Europa

 

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce permite intervenția împotriva urșilor periculoși nu doar în interiorul localităților, ci și în afara lor.

„Sunt soluții imediate, imperios necesare în condițiile înmulțirii atacurilor de urs și a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creșterii constante a populației de urs brun din cauza unui management impropriu. Soluția pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populației de urs”, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

România are cei mai mulți urși din Europa. În marea majoritate a statelor de pe continent, populația de urși reprezintă doar câteva zeci de exemplare, iar în alte cazuri, pot fi numărate pe degetele de la o mână. Guvernul României are în vedere un „recensământ” al urșilor din țară, pentru a putea stabili un plan de acțiune.