INVAZIE de ţânţari în Capitală. Ţânţarii, ca şi căpuşele, pot transmite boala Lyme

După invazia căpuşelor, ţânţarii îşi fac de cap. În ultimele zile, de când temperaturile au crescut brusc, Bucureştiul a fost invadat de agasantele insecte. Spre deosebire de anii trecuţi, ţânţarii par acum mult mai agresivi şi sute de persoane au ajuns la spital după ce au fost înţepate. Mai ales că şi ţânţarii pot transmite periculoasa boală Lyme.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 07:37
INVAZIE de ţânţari în Capitală. Ţânţarii, ca şi căpuşele, pot transmite boala Lyme

Unii spun că preocupate de alegerile locale au uitat de dezinsecţie, informează România TV. De cealaltă parte, autorităţile spun că nu au uitat, însă vremea rea nu le-a permis să acţioneze din cauza ploilor frecvente din ultima perioadă.

Într-un final, dezinsecţia a început în Bucureşti, se acţionează în principal în parcuri şi pe aliniamente stradale, dar şi în cimitire.

Medicii spun că spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta insectele sunt mult mai agresive, iar înţepăturile lor sunt din ce în ce mai periculoase. În afară de căpuşe, şi ţânţarii pot transmite temuta boală Lyme, pe lângă mâncărimi şi dureri de cap. De asemenea, dacă mucătura se produce la nivelul globilor oculari poate provoca infecţii severe. Pentru a se evita muşcăturile de ţânţari este bine ca seara, persoanele care ies în parc să se îmbrace cu pantaloni lungi şi cămăşi cu mânecă lungă.

De asemenea, se recomandă folosirea cremelor speciale pentru corp care au rolul de a alunga aceste insecte. Pentru a nu avea ţânţari în casă se recomandă îndepărtarea recipientelor cu apă stătută întrucât acolo îşi depun ţânţarii ouăle.