Inventatorul vaccinului Pfizer / BioNTech prezice sfârşitul pandemiei în Europa: Virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii 

Fondatorul BioNTech, unul dintre dezvoltatorii vaccinului împotriva Covid-19 produs în colaborare cu Pfizer, este de părere că virusul va fi pus sub control în majoritatea țărilor europene până la sfârșitul verii din acest an.

21 mart. 2021, 13:07
Inventatorul vaccinului Pfizer / BioNTech prezice sfârşitul pandemiei în Europa: Virusul va fi sub control în majoritatea ţărilor europene până la sfârşitul verii 

Fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, este optimist şi spune că până în vară virusul SARS-COV 2 va fi pus sub control în majoritatea țărilor europene.

„În multe ţări europene şi SUA, probabil că nu vom mai avea nevoie de blocaje până la sfârşitul verii”, a declarat Ugur Sahin pentru ziarul Welt am Sonntag, citat de Reuters. „Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor exista mutaţii, dar nu ne vor speria”.

Citeşte şi: De ce s-a vaccinat Simona Halep cu vaccinul Pfizer. Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

Ugur Șahin a mai spus că este posibil ca 70% dintre germani să fie imunizaţi împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii septembrie, în condiţiile în care aproape 9% din populaţia germană primise cel puţin prima doză de vaccin până sâmbătă.

Ugur Sahin şi soţia sa, Ozlem Tureci, sunt cofondatorii BioNTech, companie care alături de Pfizer, a creat primul vaccin anti-COVID din lume.

Citeşte şi: Vaccinurile Pfizer şi Sinovac neutralizează tulpina braziliană a COVID. Anunţul făcut de specialiştii din Sănătate!

În prezent vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este printre cele mai folosite seruri contra COVID-19 în lume. Vaccinul, folosit şi în România, se administrează în două doze

Aproape trei milioane de oameni au murit din cauza infecţiei cu COVID. Clasamentul roşu al ţărilor cu cele mai multe victime