Invenţia secolului: Pompa care te scapă direct din stomac de tot ce mănânci şi bei VIDEO

Obezilor li se oferă acum o mare şansă de a ajunge la o greutate normală şi la un stil de viaţă sănătos. Specialiştii americani au pus la punct un sistem ce funcţionează ca o pompă exterioară ce poate aspira direct din stomac o mare parte din alimentele ingerate înainte ca acestea să intre în procesul de digestie şi să fie asimilate de către organism.

08 ian. 2013, 14:21

Noul sistem de aspirare, direct din stomac în exterior, a unei mari părţi a alimentelor ingerate este foarte promiţător pentru persoanele care luptă cu obezitatea şi cu celelalte afecţiuni provocate de această boală. Sistemul de pompare constă într-un tub care intră de la exterior direct în stomac şi face legătura cu pompa propriu-zisă, situată în afara corpului, pompă ce poate fi acţionată manual.

Pompa extrage astfel direct din stomac alimentele ingerate şi ajunse în acest segment al tubului digestiv, după aproximativ 20 de minute după fiecare masă principală. Ciclul normal al acestui proces de aspirare este de aproximativ 10 minute. Astfel se pot elimina până la 30% din alimentele şi lichidele ingerate, scrie Daily Mail. Dacă intervin anumite probleme în timpul procedurii de evacuare a alimentelor din stomac, tubul poate fi înlăturat printr-o procedură simplă, care durează numai 15 minute.

Invenţia a fopst testată pe 24 de pacienţi obezi, scrie Daily Mail. S-a constatat că pacienţii au început să reducă din cantitatea de hrană ingerată şi au trecut la un mod de viaţă sănătos. Prin această metodă, ei au scăpat de aproximativ 50% din excesul de greutate corporală.