Investigaţie România TV: Depozit ilegal de medicamente furate din Spitalul Sfântul Pantelimon într-un apartament din centrul Capitalei. Înregistrare cu camera ascunsă

Metri cubi de soluţii, flacoane şi perfuzii, medicamente, până şi combinezoane albe din pandemie, reţete în alb ştampilate şi parafate, toate sustrase de o asistentă medicală de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

02 mai 2024, 11:13
Investigaţie România TV: Depozit ilegal de medicamente furate din Spitalul Sfântul Pantelimon într-un apartament din centrul Capitalei. Înregistrare cu camera ascunsă

Proprietarul apartamentului în care sunt depozitate medicamentele, fostul concubin al asistentei, susţine că ele sunt furate de cadre medicale din spital şi multe dintre ele sunt vândute din apartament direct consumatorilor de droguri.

De asemenea, bărbatul declară că a fost vizitat de Poliţie, dar când le-a zis poliţiştilor că are depozit de medicamente în casă, aceştia i-ar fi replicat… să sune la Poliţie.

Citeste si Concluzii în cazul celor 17 decese de la Spitalul Sfântul Pantelimon. „Niciun fel de suspiciune că a existat vreo abatere de la protocoale”

Medicamente furate din spital şi vândute consumatorilor de droguri

Aici sunt, nu? Perfuzia asta… e pentru…

Fostul concubin al asistentei: Uite, asta, e exemplu, e vreo optzeci şi ceva e în dormitor, e vreo 9 milioane.

Dacă ai de-astea, aş cumpăra şi eu (râs)

Fostul concubin: Uite, intră în dormitor. Astea-s de spital, când intri în operaţie! Ia-le pe toate! Dar ce faci, eşti importator?

Ăsta-i 9 milioane. Unul singur. Dacă nu-l ai, mori! Eu ştiu că i-am cumpărat maică-mii mai demult.

Dar care erau înseriate de aici? Alea sau care sunt?

Păi şi de ce nu-ţi deschizi, omule, o farmacie? E păcat să stai cu ele pe-acasă că expiră.

Fostul concubin: Nu e bine să vorbim… Vrei să-ţi arat şi de-alea, costume de-alea?

Uite, de unică folosinţă, nu? Astea cred că sunt scumpe ca naiba. Da, le ştiu pe astea.

Cu astea te faci cosmonaut când te duci să operezi pe cineva, nu?

Astea le foloseau în pandemie.

Citeste si Alexandru Rafila detonează bomba despre situația de la Spitalul Sfântul Pantelimon: „Este nepermis să folosești astfel de scandaluri politic”

Fostul concubin: Cred că am avut 100 de de-astea. Dacă vrei, îţi arat şi o izoletă. Gândeşte-te că eu am avut medicamente mai multe în casă. Mai multe! Deci, jos, în sufragerie! Deci medicamente şi reţetare! Care-mi pare rău că nu le-am ascuns, să le bag sub pat. Deci ştii cui vând reţetele asistentele? Cu ştampilele medicilor? La drogaţi. Eu am văzut teancuri de reţete şi teancuri de medicamente!

Păi şi ăştia te folosesc pe tine intermediar? De ce ţi-au umplut casa de medicamente? Stai cu o bombă în casă! Nu ţi-e frică, nu te gândeşti la asta?

Fostul concubin: Nu mi-e frică! Şi ce? Un dosar penal nu strică. Toate medicamentele au fost aduse de către „diva” asta.

Fosta ta prietenă?

Fostul concubin: Da!

Şi ea lucrează acolo?

Fostul concubin: Da! La Chirurgie.

Si când s-a supărat pe tine n-a plecat şi cu ele? Nu, că-s prea multe!

Fostul concubin: Nu. Şi-a luat doar reţetele pentru că erau foarte multe şi alea erau periculoase, erau ştampilate de către medici, diferite. Astea sunt medicamente foarte scumpe. Le vând. Pe OLX, apar azi şi mâine dispar.

Adică găseşte imediat clienţi!

Fostul concubin: Imediat s-au vândut! A venit Poliţia la mine şi le-am zis: „Uitaţi-vă ce am în casă!” Şi mi-au zis: „Sunaţi la Poliţie!” „Zic: Bă, eşti prost? Păi, dacă voi sunteţi Poliţia, pe cine să sun, pe bunică-mea?” Capacul se ţine pe oală, că e logic”.