Investigaţie The Guardian: Avioanele oligarhilor ruşi zboară în UE, în ciuda sancţiunilor

Avioanele oligarhilor ruși au continuat să zboare în țările UE și în Marea Britanie, în ciuda sancțiunilor, este concluzia la care a ajuns ziarul britanic The Guardian, după o anchetă făcută împreună cu Centrul pentru Studierea Corupției și Crimei Organizate (OCCRP).

31 mart. 2022, 21:18
Investigaţie The Guardian: Avioanele oligarhilor ruşi zboară în UE, în ciuda sancţiunilor

Ancheta a identificat și urmărit avioanele asociate cu oameni de afaceri și oficiali sancționați, printre care Roman Abramovici, Alişer Usmanov și Igor Şuvalov, fostul vice-prim-ministru rus.

Astfel, avioanele legate de Şuvalov au fost urmărite zburând în și ieșind din aeroporturile UE după ce blocul a impus sancțiuni pe 23 februarie, cu o zi înainte ca Rusia să înceapă invadarea Ucrainei. Aparatul său Bombardier Global Express, LX-ABC, a efectuat mai multe zboruri între Geneva, Munchen, Paris, Milano și Helsinki după această dată, potrivit datelor furnizate de serviciul de urmărire a zborurilor Flightradar24. Înregistrările nu includ detalii despre cine se afla la bordul acestui avionul de 10 milioane de dolari.

Normele de sancțiuni ale UE le permit celor vizați de restricții să efectueze plăți pentru a satisface „nevoi de bază”, cum ar fi taxele legale, dar nu menționează cheltuielile asociate cu mișcările avioanelor private.

Citeşte şi Harta proprietăţilor imobiliare ale oligarhilor ruşi, în Marea Britanie. Cum va fi afectată viaţa în Regatul Unit de sancţiuni împotriva acestora

Alişer Usmanov, miliardarul născut în Uzbekistan, care este un fost acționar al lui Arsenal, unde a deţinut 30% din club, și proprietarul USM, sponsor major al clubului de fotbal Everton până la începutul lunii martie, este legat şi el de două avioane care au zburat în Europa după restricţii. Ambele avioane au zburat pe aeroporturile UE după ce „aeronavele deținute de ruși, înmatriculate în Rusia sau controlate de ruși” au fost interzise din spațiul aerian al UE de către președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit datelor de la ADS-B Exchange, un site-ul web care colectează date live de transponder aeronave.

Citeşte şi Biden a publicat LISTA NEAGRĂ a oligarhilor ruşi sancţionaţi dur de SUA

Airbus-ul A340 al lui Usmanov, a cărui versiune comercială poate găzdui 370 de pasageri, a părăsit München în seara zilei de 28 februarie și a fost înregistrat ultima dată coborând la Tașkent în aceeaşi noapte. Avionul, care este pictat cu o culoare maro distinctă, a costat între 350 de milioane de dolari și 500 de milioane de dolari și este unul dintre cele mai mari avioane private din Rusia, potrivit Trezoreriei SUA, care a declarat că numărul său de coadă, M-IABU, înseamnă „I” m Alisher Burhanovich Usmanov”. Al doilea avion a părăsit Florența în Italia în aceeași zi și se îndrepta și spre Uzbekistan, când semnalul transponderului a fost pierdut deasupra Turkmenistanului.

Avioanele legate de Abramovici au fost și ele active în săptămânile de după invazia Ucrainei, care a dus la sancționarea proprietarului Chelsea FC de Regatul Unit și UE. Unul, un Bombardier Global 6000, cu înmatriculare LX-LUX, se află acum la sol în Letonia.