Ioan Becali, asta înseamnă să fii MAFIOT. Cum au motivat magistraţii ELIBERAREA CONDIŢIONATĂ a fostului agent FIFA

Magistratii de la Judecatoria Slobozia au decis pe 5 martie eliberare conditionata a lui Ioan Becali, care fusese incarcerat de doua saptamani pentru a executa o condamnare de trei ani de inchisoare pentru mituirea unui judecator. Procurorii DNA au contestat aceasta decizie.

04 apr. 2018, 17:13
Ioan Becali, asta înseamnă să fii MAFIOT. Cum au motivat magistraţii ELIBERAREA CONDIŢIONATĂ a fostului agent FIFA

Inalta Curte a contopit pedeapsa din dosarul de mita (3 ani) cu cea din dosarul transferurilor (6 ani si 4 luni) si a rezultat o pedeapsa finala de 7 ani si 4 luni de inchisoare. La calcularea termenului de liberare conditionata a fost pusa si perioada executata de Ioan Becali in primul dosar. Deoarece are peste 60 de ani, fostul impresar trebuia sa execute doar o treime din aceasta condamnare. Asa ca pentru a beneficia de prevederile liberarii conditionate, Ioan Becali trebuia sa execute 892 de zile.

Ioan Becali, ELIBERAT CONDIŢIONAT. Decizia INSTANŢEI, la două săptămâni de la ÎNCARCERARE

La data la care a intrat in comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Slobozia, 28 februarie 2018, Ioan Becali depasise numarul de zile executate necesare pentru a fi propus la liberare. El executase 9 zile in acest penitenciar, iar anterior, la Poarta Alba un numar de 1.088 de zile, din care 162 de zile in baza Legii recursului compensatoriu. In plus alte 200 de zile au fost castigate ca urmare a muncii prestate – din care 90 de zile deoarece a scris trei carti in penitenciar. Comisia a calculat ca Ioan Becali excutase sau castigase un numar de 1.297 de zile, scrie ziare.com.

„Instanta apreciaza ca perioada efectiv executata, respectiv fractia de 1/3 necesara in vederea liberarii conditionate, apare ca fiind suficienta pentru ca persoana condamnata sa-si insuseasca scopul educativ al pedepsei. Se constata astfel ca persoana condamnata a avut un comportament corespunzator in relatiile cu ceilalti detinuti si cu angajatii penitenciarului, precum si fata de normele de conduita si restrictiile impuse in cadrul unitatii de detentie, acesta nefiind sanctionat disciplinar”, arata Judecatoria Slobozia.

Magistratii au aratat ca Ioan Becali a participat constant la programele de reintegrare sociala si a finalizat programul de pregatire pentru liberare: „Referitor la conditia privind staruinta in munca in perioada de detentie, instanta constata ca si aceasta este indeplinita, persoana condamnata participand la activitati lucrative si elaborand trei lucrari stiintifice, obtinand astfel zile considerate executate, conform procesului verbal al comisiei din cadrul penitenciarului”.