Ioan Branga, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, s-a stins din viață la vârstă de 54 de ani

Ioan Branga, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, s-a stins din viață la vârstă de 54 de ani. Branga a suferit un infarct în timpul somnului.

08 mai 2024, 12:56
Ioan Branga, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, s-a stins din viață la vârstă de 54 de ani

Ioan Branga, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, a murit, la vârsta de 54 de ani, în urma unui infarct survenit în timpul somnului. Era faimos în toată țara datorită produselor lactate autohtone pe care românii le caută în hypermarketuri, scrie agrointel.ro.

Citește și: Noi interdicții alimentare din partea Uniunii Europene. Produsele tradiționale românești care vor fi afectate

Ioan Branga era preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine „Mioriţa” Chișineu-Criș și, împreună cu alți crescători de ovine, în 2007 a pus bazele unei fabrici de brânzeturi, Cris-Sib Lacto, reușind să fie printre primii oieri care au intrat cu telemeaua direct în rețelele de supermarket. Produsul a ajuns pe rafturile de la Mega Image, iar telemeaua de oaie a primit ștampila „Gusturi românești”.

Citește și: Gigi Becali, cioban de Pipera și aproape campion la fotbal. Și-a abandonat Rolls Royce-ul la stână și a plănuit transferuri importante printre oi

„Numele pe care îl folosim vine de la alăturarea celor două zone mari de creștere a ovinelor astfel: Cris vine de la Criș pentru că suntem localizați în zona Crișurilor, Sib vine de la Sibiu pentru că suntem din Sibiu și Lacto de la lactatele de calitatea pe care le facem la noi în fabrică”, a declarat pentru Agrointeligența Ioan Branga.

Branga s-a născut în 1970, fiind cunoscut pentru apărarea drepturilor crescătorilor de ovine din România. A murit în somn, în urma unui infarct, în noaptea de luni spre marţi, 6/7 mai 2024, în Poiana Sibiu, acolo unde îşi petrecea Sărbătorile Pascale. El era de loc din Poiana Sibiului și avea ferma în județul Arad, la Socodor.