Ioan Buda, mesaj către Rareş Bogdan după demisie. Europarlamentarul a dezvăluit totul: „Extrem de grav și arată tupeul”

Rareş Bogdan a declarat, joi, că Ioan Buda i-a trimis un mesaj după ce şi-a dat demisia din funcţia de şef al Poliţiei de Frontieră. Europarlamentarul a calificat gestul chestorului ca fiind unul "extrem de grav", amintind că Buda va beneficia de o pensie specială.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 20:18
Ioan Buda, mesaj către Rareş Bogdan după demisie. Europarlamentarul a dezvăluit totul: „Extrem de grav și arată tupeul”

„Dl respectiv, în momentul în care intram acum cu dvs. în emisiune, tocmai citeam că mi-a trimis un mesaj în care-mi explica că i-am distrus cariera. Dom`ne, nici măcar nu i-am cerut demisia, am spus că dacă aș fi fost într-o funcție executivă, l-aș fi demis, l-aș fi trimis undeva la un post de poliție de prin Botoșani, asta am spus eu. Au decis Marcel Vela, Bogdan Despescu, Liviu Vasilescu sau cine o fi decis sau omul, pur și simplu, și-a dat demisia. Faptul că omul iese cu o pensie specială, mi se pare extrem de grav și arată tupeul acestor indivizi”. a spus prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, la Digi24.

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, a demisionat, joi, după ce mii de români care au vrut să se întoarcă în ţară au stat cu orele la punctele de trecere a frontierei. El a invocat „motive personale” şi a înaintat demisia ministrului de Interne, Marcel Vela.

Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, şi-a dat demisia după scandalul de la graniţe

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a criticat în termeni duri modul în care Ioan Buda a gestionat, ca şef al Poliţiei de Frontieră, scandalul de la graniţa de Vest a României. Prim vicepreşedintele PNL susţine că a fost nevoie de intervenţia premierului Ludovic Orban, a ministrului de Interne şi a celui de Externe pentru a lua legătura cu oficialii ungari „pentru lucru care trebuia reglementat de Buda şi de cei de la Frontieră”.

Rareş Bogdan, reacţie dură după demisia lui Ioan Buda. „A periclitat imaginea României şi a creat o situaţie de tensiune”