Ioan Ghişe, spărgător de grevă. Cum se justifică liberalul şi ce spune şeful senatorilor PNL

Liberalul Ioan Ghişe a spart greva USL. Senatorul a participat marţi la lucrările Comisiei de afaceri europene, unde a fost invitat ministrul Leonard Orban. Ghişe susţine însă că nu a încălcat cu nimic decizia USL pentru că subiectul discutat, Acordul fiscal european, este un subiect de interes internaţional, care a justificat prezenţa sa la comisie.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 16:03
Ioan Ghişe, spărgător de grevă. Cum se justifică liberalul şi ce spune şeful senatorilor PNL

Senatorul PNL Ioan Ghişe a asigurat, marţi, cvorumul şedinţei Comisiei de afaceri europene a Senatului, la care au participat şi ministrul Leonard Orban şi noua conducere a Autorităţii de Management a POSDRU. Comisia menţionată are 11 membri, iar Ghişe a fost singurul reprezentant al opoziţiei dintre cei şase senatori care au participat la şedinţă.

Ioan Ghişe spune că, prin prezenţa sa la comisie, nu a încălcat cu nimic decizia USL privind greva parlamentară şi că a stabilit cu colegii liberali ca, acolo unde sunt subiecte de interes internaţional, să participe la lucrări.

„Decizia USL a fost ca la acele subiecte care sunt de interes internaţional să participăm. Fac parte din Comisia de afaceri europene  a Senatului şi din Comisia juridică. La Comisia juridică nu am participat. La Comisia de afaceri europene, am participat şi săptămâna trecută şi săptămâna aceasta. Ieri am participat la şedinţa de plen a Senatului, unde am avut o declaraţie politică. Acţionez  în concordanţă cu decizia USL. (…)  La Comisia de afaceri europene astăzi s-a discutat, în prezenţa ministrului Leonard Orban despre acordul fiscal interguvernamental. Aceasta este o chestiune de interes internaţional a României, era firesc să particip”, a declarat Ghişe la România TV.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, spune că nu ştie însă nimic de prezenţa lui Ghişe la Comisia de afaceri europene.

„Eu nu am fost anunţat de domnul senator Ghişe. Ştiu doar că, ieri (n.r. – luni) la sedinţa de grup, s-a hotărât, în baza deciziei USL, ca legile cele mai importante, iar Codul civil este o lege foarte importantă, să se participe atât în comisii cât şi în plen.  Repet, nu mi s-a comunicat aşa ceva. S-a decis doar că, în situaţia în care Codul civil va intra în comisie, parlamentarii USL vor participa”, a declarat Haşotti la România TV.