Ioan Gyuri Pascu a murit. Imagini de colecţie cu unul dintre cei mai iubiţi actori VIDEO

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineață, la vârsta de 55 de ani.

RomaniaTV.net
26 sept. 2016, 05:21

Ioan Gyuri Pascu a murit. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Informația a fost confirmată, pentru AGERPRES, de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

„Două echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil”, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde a abordat în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu. A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV. A mai contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport, și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.