Fostul şef al Serviciului Pieţe Timişoara, reţinut pe Aeroportul Otopeni când voia să plece din ţară. Ioan Nasleu, acuzat pentru şantaj şi ameninţare

Ioan Nasleu, fostul şef al Serviciului Pieţe al Primăriei Timişoara, a fost oprit pe Aeroportul Otopeni în momentul în care a vrut să plece din ţară. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru şantaj şi ameninţare, în urma plângerii depuse de jurnaliştii Dragoş Boţa şi Iulia Boţa.

25 feb. 2021, 09:46
Fostul şef al Serviciului Pieţe Timişoara, reţinut pe Aeroportul Otopeni când voia să plece din ţară. Ioan Nasleu, acuzat pentru şantaj şi ameninţare

Ioan Nasleu a fost oprit pe Aeroportul Otopeni atunci când voia să plece din România. Cunoscut pentru postările controversate pe Facebook, fostul şef al Serviciului Pieţe Timişoara este implicat într-un scandal uriaş.

„Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spațiul public, ne-a dat în judecată și a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare”, au transmis Iulia și Dragoș Boța, conform debanat.ro.

Fostul director de la Piețe SA Timișoara a dus sub escorta polițiştilor la sediul IPJ Timiş, unde a fost audiat. Procurorul de caz a decis reținerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, fiind acuzat de şantaj.

Ioan Nasleu a stârnit controverse prin postările sale controversate de pe Facebook în care a lansat atacuri antisemite la adresa preşedintelui Klaus Iohannis și a primarului Dominic Fritz. El a fost demis marţi din funcţia de directorul Serviciului Piețe al Primăriei Timișoara de către Consiliul de Administrație al societății.

„Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal”, a precizat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Scandal de amploare la Timişoara. Dominic Fritz l-a demis pe şeful pieţelor, Ioan Nasleu, dar acesta susţine că măsura este abuzivă: „Am coloană vertebrală şi plec cu capul sus. Sper ca hărţuirea mea mediatică să înceteze”

În urmă cu o săptămână, primarul Timişoarei acuza că din gestiunea Serviciului Piețe au dispărut echipamente în valoare de peste 200.000 de lei. Fritz a afirmat că situaţia din cadrul Serviciului Pieţe este una dezastruoasă.

„A preluat această companie pe profit şi în nici doi ani a dus-o în pragul unui dezastru financiar. Acesta nu a început doar cu pandemia, ci cu mult timp înainte, din 2019. Pe scurt, este un dezastru la Pieţe”, a afirmat Dominic Fritz, conform Hotnews.

Dominic Fritz i-a cerut de două ori demisia lui Ionuț Nasleu de la conducerea Serviciului Pieţe al Primăriei Timişoara. El a fost numit director interimar în 2019, iar în acelaşi an a promovat concursul pe post. Anterior, Nasleu a fost consilierul personal al fostului primar Nicolae Robu.

În octombrie 2020, Ioan Nasleu a lansat un atac antisemit pe pagina sa de Facebook la adresa preşedintelui Klaus Iohannis și a primarului Dominic Fritz.

„De ce toți candidații și așa zis învingători au nume de evrei? Păcat că în SRI există Diviziunea A, apărarea Constituției… Unde sunteți colegii mei, să apărăm Constituția. Unde sunt Bănățenii demni? Au ajuns să ne conducă homosexualii? Va place? Ar trebui să se desființeze SRI! Au învins serviciile secrete externe…

Am obosit de Iohannis, urăsc trădătorii, importatorii de spioni. Îmi este dor de traci. Ne-am falsificat și manualele de istorie, în cărți i-am bătut pe toți! Real, i-am trădat pe toți și am plătit tribut”, scria fostul director al Serviciului Piețe.

O săptămână mai târziu, Ioan Nasleu a fost exclus din organizaţia PNL Timiş.

Citeşte şi: Profesorul Alexandru Rafila, despre al treilea val al pandemiei. Care este cel mai negru scenariu