Ioan Neculaie, fostul patron al FC Braşov, regretă implicarea în fotbal: „M-au pedepsit degeaba. Un Jihad împotriva economiei româneşti!”

Ioan Neculaie, fostul patron al lui FC Brașov, a vorbit despre perioada în care a investit în fotbalul românesc, declarând că regretă implicarea sa în fenomen, în urma căreia a pierdut foarte mulţi bani.

12 iul. 2023, 20:05
Ioan Neculaie, fostul patron al FC Braşov, regretă implicarea în fotbal: „M-au pedepsit degeaba. Un Jihad împotriva economiei româneşti!”

La finalul anului 2017, Ioan Neculaie a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare de Curtea de Apel Brașov. Milionarul în vârstă de 66 de ani a fost condamnat pentru omor din culpă și nerespectarea regimului armelor și munțiilor. Omul de afaceri a stat în spatele gratiilor șase luni, după care a fost eliberat condiționat.

„M-au pedepsit degeaba, fără niciun motiv, un Jihad nu împotriva mea, ci a economiei românești. Cazierul meu este curat în prezent”, a declarat Ioan Neculaie, care a vorbit ulterior despre sumele pierdute, odată cu finanțarea clubului de fotbal FC Brașov, care, în cele din urmă, a dat faliment.

„Am pierdut 30 de milioane de euro într-un fotbal mizerabil. Peste 30 de milioane de euro, bani munciți. N-am luat niciun leu de la Primărie (n.r. – din Brașov), care a contribuit doar cu becurile de la instalația de nocturnă, pe care, în rest, am făcut-o prin efortul meu personal.

Nu mai vorbesc de gazonul care era cel mai bun din țară”, a spus Ioan Neculaie, pentru ProSport. Vara trecută, Fanatik a dezvăluit în exclusivitate că Ioan Neculaie a ajuns la partaj cu fosta soție, Gina.

Ioan Neculaie a ajuns în închisoare în urma unui dosar deschis în anul 2017. Anchetatorii au dovedit că omul de afaceri a tras cu pușca în roțile mașinii personale, după ce s-a enervat că unul dintre angajați că nu a observat că automobilul are pană. Incidentul s-a petrecut pe domeniul său de la Timișul de Jos, iar autoritățile au considerat că a încălcat regimul armelor și munițiilor.

Citeşte şi: Vasile Dîncu îl atacă pe Marcel Ciolacu. „Nu era normal ca FCSB să joace în Ghencea!”

Sub finanțarea lui Ioan Neculaie, FC Brașov s-a calificat după o pauză de 27 de ani în cupele europene. Totuși, „Stegarii” nu au reușit să cucerească niciun trofeu. În lipsa investițiilor, clubul s-a desființat după faliment.

„Cu toate astea, deși am fost singur, am avut și rezultate. Am dus Brașovul după 27 de ani în cupele europene, unde am jucat și celebra «dublă» cu Inter Milano. Sper să nu treacă acum încă 27 de ani de absență a echipei din prima divizie.

Aș prefera ca lumea să mă uite și să mă lase în pace. Le mulțumesc celor mulți care realizează ce-am făcut în 17 ani pentru fotbalul brașovean. Ceilalți să fie sănătoși! Aș prefera ca lumea să mă uite și să mă lase în pace.

Le mulțumesc celor mulți care realizează ce-am făcut în 17 ani pentru fotbalul brașovean. Ceilalți să fie sănătoși! Am muncit foarte mult să țin echipa asta, am cheltuit o grămadă de bani și n-am auzit măcar un cuvânt frumos de la un suporter. Strigau doar ce le sugera primarul sau cine-i dirija!”, a spus Ioan Neculaie.

Citeşte şi: Cea mai bogată româncă l-a surclasat pe Ion Ţiriac. Investiţie de milioane de euro în Bucureşti: „A fost încă de la început prima alegere”