Ioan Niculae, la DIICOT. Acuze GRAVE pentru CEL MAI BOGAT ROMÂN, familia şi AMANTA lui

Publicat: Joi, 26 Iunie 2014 11:01 // Actualizat: Joi, 26 Iunie 2014 11:25 // Sursa: romaniatv.net

Ioan Niculae, patronul celor de la Astra Giurgiu, este aşteptat, joi, la sediul DIICOT, unde procurorii îi vor aduce noi acuzaţii în dosarul Romgaz: sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

La DIICOT au venit deja fosta soţie şi fiica lui Ioan Niculae, care vor fi puse şi ele sub acuzare.

De asemenea, procurorii vor începe urmărirea penală pe numele unor funcţionari de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), acuzaţi că l-au ajutat pe Niculae să se sustragă sechestrului.

După ce DIICOT a început în anul 2012 urmărirea penală pe numele lui Ioan Niculae, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale lui Ioan Niculae, însă funcţionari de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară au întârziat procedurile, permiţându-i astfel omului de afaceri să vândă mai multe proprietăţi.

Iniţial, Ioan Niculae a fost pus sub acuzare, alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale. Printre cei acuzaţi se află şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

În sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane USD patrimoniului SNGN Romgaz SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional.

Procurorii susţin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantităţi considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deţinută de Ioan Niculae, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementărilor legale în materie precum şi menţinerea facilităţilor acordate societăţii, în condiţiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Se mai reţine că activitatea infracţională a generat imposibilitatea repartizării de către Romgaz a rezervelor necesare pentru realizarea programului naţional de înmagazinare şi creşterea importului de gaze naturale, cu consecinţa punerii în pericol a Sistemul Energetic Naţional, ca ramură strategică a economiei naţionale şi subminării economiei naţionale.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Astra Giurgiu dosarul Romgaz ioan niculae spalare de bani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iul 09:41
Răspunde | Votează email 0 email
psicologa oviedo
He leido vuestro articulo con mucha atecion y me ha parecido util ademas de claro en su contenido. No dejeis de cuidar esta web es buena.
Saludos
26 iun 11:15
....byline --> Ioan Niculae, patronul celor de la Astra Giurgiu, este aşteptat, joi, la sediul DIICOT,...
26 iun 11:14
... Ioan Niculae, patronul celor de la Astra Giurgiu, este aşteptat, joi, la sediul DIICOT, unde...
26 iun 11:11
...la sediul DIICOT, unde procurorii îi vor aduce noi acuzaţii în dosarul Romgaz: sustragere de sub sechestru, instigare la …read more...
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H