Omul de afaceri Ioan Niculae rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de eliberare condiţionată

Tribunalul Dâmbovița a respins, vineri, cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

19 feb. 2016, 11:27
Omul de afaceri Ioan Niculae rămâne în închisoare. Instanţa a respins cererea de eliberare condiţionată

Ioan Niculae a venit vineri în faţa instanţei la termenul de eliberare condiţionată. El a profitat de ocazie şi şi-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă de la termenul anterior, când la amânarea pronunțării unei decizii privind eliberarea condiționată a spus ”mai bine mă condamnați pe viață”.

El a mai spus că nu a creat nicio problemă în penitenciar şi că nu a fost implicat în niciun incident.

Ioan Niculae, scandal în sala de judecată după amânarea deciziei privind eliberarea condiţionată VIDEO

Avocatul lui Niculae a precizat că au fost îndeplinite ireproșabil criteriile eliberării condiționate, lucru ce reiese din concluziile comisiei de liberare condiționată. Tot avocatul lui Ioan Niculae a afirmat că a fost îndeplinită fracția de pedeapsă, susținând că a executat 385 de zile. Niculae a scris în închisoare cinci cărți, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

”A executat minimul de fracție și prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrărilor științifice”, a precizat avocatul lui Ioan Niculae.

Totodată, avocatul a depus înscrisuri prin care a demonstrat că inculpatul a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este în prezent încarcerat la Penitenciarul Găești. Acesta este condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită la PSD” și execută pedeapsa din aprilie anul trecut.