Ioan Niculae rămâne în pușcărie. Judecătorii au respins eliberarea condiționată

Omul de afaceri Ioan Niculae rămâne în închisoare. Judecătorii au admis contestația Parchetului și au respins eliberarea condiționată.

23 iul. 2021, 12:12
Ioan Niculae rămâne în pușcărie. Judecătorii au respins eliberarea condiționată

Ioan Niculae (66 de ani) a executat deja o treime din pedeapsă, dacă se iau în calcul și zilele petrecute după gratii în urma primei condamnări.

Patronul Astrei Giurgiu a executat deja 600 de zile de închisoare, iar eliberarea sa a putut fi luată în discuție la începutul la Comisia de liberări condiționate din cadrul penitenciarului Rahova.

Ioan Niculae, arestat pe aeroport la revenirea din Italia şi dus la Rahova VIDEO
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pentru corupție în dosarul ”Interagro”.

Potrivit procuorilor, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În plus, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, a inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, al suspectului Said Baaklini și al unei alte persoane, al unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Decizia instanţei cu privirea la cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu

Finanțatorul fostei campioane care a retrogradat la finalul acestui sezon a fost condamnat definitiv pe 18 februarie 2021 de Curtea de Apel București la cinci ani de închisoare cu executare.