Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „Mită pentru PSD”

Ioan Niculae, cel mai bogat român, şi Gheorghe Bunea Stancu, fostul şef CJ Brăila, au fost condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul "Mită pentru PSD". În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi Gheorghe Teodorescu şi Viorel Barac, la doi ani şi jumătate, cu executare. Decizia CAB este definitivă. 

02 apr. 2015, 16:18
Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu, condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „Mită pentru PSD”

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Ioan Niculae la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, în 2009. În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu executare. Instanţa a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei de la Ioan Niculae.

UPDATE: Decizia instanţei în cazul omului de afaceri Ioan Niculae a ajuns la IPJ Teleorman. Patronul Interagro va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și pe omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

CITEŞTE ŞI TUPEU de milionar. Cum şi-a parcat Ioan Niculae bolidul de LUX, la Curtea de Apel FOTO

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.