Ioan Niculae vrea preţ preferenţial pentru gaze. I-a trimis un memoriu lui Băsescu

Acuzat că a subminat economia naţională prin faptul că a achiziţionat gaze de la RomGaz la preţuri foarte mici, Ioan Niculae ameninţă că închide încă trei combinate din cadrul grupului InterAgro.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 07:42
Ioan Niculae vrea preţ preferenţial pentru gaze. I-a trimis un memoriu lui Băsescu

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro, ar vrea să primească în continuare gaze mai ieftine, cu toate că este implicat într-un imens scandal din această cauză.

El a depus în urmă cu trei zile un memoriu adresat preşedintelui Traian Băsescu prin care solicită gaze ieftine şi  ameninţă că, în caz contrar, va mai închide trei combinate, după cele două pe care a pus lacătul în 2010. Punerea în aplicare a acestei decizii ar echivala cu concedierea a 5.700 de angajaţi şi cu un prejudiciu extrem de mare adus statului român.

Cercetat de DIICOT pentru subminarea economiei naţionale, complot şi înfiinţare de grupare infracţională, care a adus statului prejudicii de 126 milioane de dolari, Ioan Niculae a explicat că închiderea combinatelor ar fi singura soluţie pe care o are la dispoziţie, conform specialiştilor grupului. „Legile economice sunt implacabile: când costurile de producţie depăşesc preţurile de vânzare ale unui produs, firma se închide. Îmi pare rău pentru cei circa 5.700 de angajaţi care vor deveni şomeri, mai ales că aceste combinate sunt amplasate în zone monoindustriale, iar producţia de aici susţinea, practic, întreaga activitate din oraşe”, a spus Niculae, citat de Mediafax.

Vizate sunt combinatul Ga Pro Co Săvineşti, care ar urma să fie închis pe 15 februarie, 90% dintre angajaţi urmând să fie disponibilizaţi, Amurco Bacau (1 martie), Donau Chem Turnu Măgurele (1 aprilie) şi Chemgas Slobozia (30 aprilie). În ultimele luni ale anului 2011, alte două combinate din cadrul grupului InterAgro au fost închise, NitroPoros Făgăraş şi Viromet Victoria.