Ioan Rus: În România sunt 18.308.612 de persoane cu drept de vot

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, miercuri seară, la România TV că 18.308.612 de români apar le listele electorale şi, deci, pot participa la referendumul din 29 iulie.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 17:19
Ioan Rus: În România sunt 18.308.612 de persoane cu drept de vot

CCR a decis că referendumul din 29 iulie va fi valid doar cu prezenţa a jumătate plus unu din numărul total de alegători. Ioan Rus, care se ocupă de organizarea referendumului din partea USL, a precizat că listele pentru referendum sunt unele noi, modificate la 10 iulie.

„În acest moment, pe listele electorale sunt 18.308.612 de oameni care au 18 ani, deci care au drept de vot”, a spus Ioan Rus.

Ministrul a precizat că până la referenfum, sarcina partidelor este să îi convingă pe alegători să meargă la vot.

„Eu ca Guvern trebuie să organizez în perfectă legalitate acest referendum. Vrem să facem o comisie de transparenţă ca să vadă lumea cum organizăm referendumul şi să vadă că respectăm legea. Până la referendum, partidele trebuie să se mobilizeze şi să îi îndemne pe cetăţeni să vină să voteze”, a declarat Ioan Rus la România TV.

Cât despre ipoteza în care Traian Băsescu s-ar putea întoarce la Cotroceni, după referendum, ministrul a spus că acest lucru nu îi va fi „confortbail” preşedintelui suspendat. „Te intorci la Cotroceni, dar cu nişte românii împotriva ta. E legal, dar nu cred că este confortabil pentru Traian Băsescu. Însă Romania va exista şi după 29 iulie”, a adăugat oficialul.