Ioan Rus: Nu am avut nicio legătură cu EADS, nici direct, nici prin interpuşi

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a negat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, orice implicare a sa în contractul cu EADS, el menţionând că niciodată, în nicio calitate, nu a avut vreun contact cu cei de la EADS, relatează Agerpres.

31 oct. 2014, 12:49
Ioan Rus: Nu am avut nicio legătură cu EADS, nici direct, nici prin interpuşi

‘Ioan Rus, persoană fizică sau ministru de interne, nu a avut niciodată nicio întâlnire, nicio discuţie, directă sau prin interpuşi cu EADS. Niciodată! Sigur este onorant să te pună cineva alături de cancelarul Germaniei, de Klaus Mangold, de Bodo Hombach etc. şi cineva să-şi închipuie că acesta e nivelul lui Ioan Rus, de cancelar al Germaniei. Dar vă repet: eu nu am avut niciodată nicio discuţie, nicio întâlnire cu EADS, de niciun fel, nici ca ministru, nici ca persoană particulară’, a precizat Ioan Rus.

El a afirmat că nevoia unui management integrat al securizării frontierelor României s-a discutat în ultima perioadă a mandatului său de ministru de Interne, dar că negocierile s-au desfăşurat după ce el a plecat de la minister.

Potrivit lui Ioan Rus, justiţia trebuie să-şi facă treaba în respectivul caz, mai adăugând că asemenea discuţii fac rău României. ‘Cred că astfel de discuţii şi aprecieri fac rău şi României în ansamblu şi vieţii economice din România. Eu cred că şi cei care îşi permit să facă astfel de lucruri şi să aducă în discuţie nume de toate felurile din Europa ar trebui să se gândească înainte’, a mai afirmat el.