Ioana Cosma, despre concedierea din trustul Pro: „Da, am fost dată afară! Acum pot, în sfârşit, să gândesc, din nou, liberă”

Pro Arena a decis, în urmă cu mai bine de două luni, să scoată din grila de programe emisiunea moderată de Ioana Cosma și Mihai Mironică, jurnaliști angajați ani buni la postul din Pache Protopopescu.

31 mart. 2023, 08:40
Ioana Cosma, despre concedierea din trustul Pro: „Da, am fost dată afară! Acum pot, în sfârşit, să gândesc, din nou, liberă”

Jurnalista Ioana Cosma a semnat cu Fanatik si realizează emisiuni online la publicaţia sportivă fondată de Horia Ivanovici. Și producătorul Leo Badea a fost angajat tot la aceeași publicație.

Ioana Cosma a oferit un interviu publicaţiei Paginademedia, în care a vorbit despre plecarea sa de la trustul unde a activat 28 de ani, despre ce a învăţat de-a lungul carierei, dar şi despre unele momente tensionate prin care a trecut la fostul loc de muncă.

„Am vrut din start să fiu reporter, dar la început, la Cluj, am fost prezentatoare. După patru luni, i-am spus şefului că nu mai vreau. Am căutat o fată, am pregătit-o, eu am învăţat-o şi am adus-o în locul meu. Eu sunt reporter, îmi place să merg pe teren, să caut poveşti.

Gândeşte liber este cel mai mişto concept pe care l-am auzit vreodată. Rămân fidelă lui Gândeşte liber. Fiecare dintre noi este liber să gândim în felul nostru. Gândeşte liber a fost o construcţie. De masă.

Spiritul Pro TV? Gândeşte liber. Dar nu aş mai spune acelaşi lucru azi, pentru că e schimbare de societate.

Tot ce însemn eu sunt Pro TV. M-a definit complet. M-a făcut să nu-mi fie frică. Sunt construită în acest sistem. Nu mi-e frică de muncă. Până şi frica îmi place! Mi-e nu mi-e frică să vorbesc, să spun ceva.”, a spus Ioana Cosma despre începuturile sale în carieră.

Citeşte şi: Theo Rose a terminat filmările pentru serialul „Clanul” și se pregătește să aducă pe lume primul copil: „Mă întorc cu copilul după mine”

Jurnalista a vorbit şi despre fostul său patron, Adrian Sârbu.

„Toată presa din România a avut de învăţat de la Adrian Sârbu. Când erau situaţii de genul „faci asta că aşa a zis Sârbu”, te gândeai care erau argumentele lui, dar cu siguranţă erau bune. Erau argumente. Ştia ce zice.”, a rememorat ea.

Prezentatoarea Fanatik vede în plecarea din trustul Pro ca pe şansa unui nou început.

„Mi s-a spus că eu sunt prezntator şi că au tăiat emisiunea. Dacă asta a fost decizia instituţiei, respect decizia insituţiei. La revedere, drum bun! Ai văzut Up in The Air? Nu-i aşa că e drăguţ George Clooney? Îmi place de el, are o precizie de chirurg.

Ce e atât de complicat să accepţi că ai fost dată afară? Da, am fost dată afară! Nu pentru că am fost incompetentă, ci pentru că s-a oprit emisiunea”, a mai spus Ioana Cosma.

Citeşte şi: iUmor va fi scos din grila de sâmbătă. Când va fi difuzat celebrul show umoristic