Ioana d’Arc a Ucrainei s-a căsătorit în prima linie a frontului. Lunetista n-a lăsat nici în ziua nunţii puşca din mână FOTO

Evghenia Emerald s-a căsătorit cu soțul ei în timp ce se afla pe linia frontului ucrainean, la Harkov. Cei doi s-au îndrăgostit după ce a început războiul, s-au logodit în august, iar acum au făcut nunta. Lunetista în vârstă de 31 de ani mai este numită şi Ioana d’Arc a Ucrainei.

17 oct. 2022, 10:18

Cu un braț strângându-și pistolul și cu celălalt pus sfidător pe șold, Evghenia Emerald este imaginea rezistenței ucrainene – chiar și în ziua nunții ei. Nu este de mirare că lunetista, în vârstă de 31 de ani, este cunoscută drept varianta ucraineană a eroinei franceze Ioana d’Arc. Și a demonstrat asta cu prisosinţă din nou, din moment ce a fost atât de hotărâtă să nu lase ceremonia de căsătorie cu soldatul Evgheni Stipaniuk să-i limizeze îndatoririle pe care le are în prima linie ucraineană.

Cuplul s-a căsătorit vineri într-o pădure din Harkov, într-o zi de sărbătoare cunoscută drept Ziua Apărătorilor, dată aleasă special pentru a-i onora pe veteranii militari ucraineni.

Citeşte şi Explozii în centrul Kievului. Ruşii bombardează clădiri rezidenţiale

Evghenia Emerald a postat o serie de poze pe Instagram, care o înfățișează într-o rochie albă, jacheta de camuflaj a soțului ei și ținând un pistol. Buchetul ei părea să fie compus mai degrabă din spice de grâu decât din flori, scrie Daily Mail. „Astăzi am devenit oficial soția unui militar”, a scris ea. „Nu mi-aș putea imagina o nuntă mai perfectă!„.

Perechea s-a îndrăgostit la scurt timp după ce a început războiul, în luna februarie, și s-a logodit în august. Evghenia, care are o fiică, iar înainte de invazia rusă a fost bijutier, a explicat de ce a ales să se căsătorească acum, în plin război: „Înțelegem că fiecare zi ar putea fi ultima și nu vrem să amânăm pentru mai târziu”.

Citeşte şi Beznă în Kiev. Ucrainenii sunt îndemnaţi să economisească energie electrică după ce rușii au bombardat infrastructura energetică