Ioana Ginghină a făcut eforturi mari ca să devină actriță. Amintiri din perioada studenției: „Mă îmbrăcam în clown și împărțeam flyere. Mâncam pâine mucegăită cu margarină”

Până să cunoască celebritatea, Ioana Ginghină a pornit de jos și i-a fost foarte greu. A avut de înfruntat multe obstacole care i-au ieșit în cale până să-și împlinească visul, acela de a deveni actriță.

17 mai 2023, 08:23
Ioana Ginghină a făcut eforturi mari ca să devină actriță. Amintiri din perioada studenției: „Mă îmbrăcam în clown și împărțeam flyere. Mâncam pâine mucegăită cu margarină”

Ioana Ginghină e astăzi una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România. A jucat într-o mulțime de filme și seriale, piese de teatru și toată lumea o recunoaște dacă o vede pe stradă. Are o carieră pe care și-a construit-o cu mari eforturi și de care e foarte mândră. Totuși, ceea ce nu știe multă lume e că începuturile sale au fost foarte dificile.

„Am avut foarte mare noroc, de asta zic că norocul contează foarte mult în meseria asta și cred că în orice meserie. Am venit de la Sibiu într-adevăr, am intrat la facultate și pentru că dansam și cântam, am intrat cred că din anul întâi sau din anul al doilea în figurație, dar nici nu făceam fițe. (…) Bine, s-a organizat concurs. Dar ăsta a fost marele atu. Și asta îi învăț pe mulți dintre tinerii din ziua de azi că nu am făcut fițe că nu am rol principal, că duc tava, că vai de mine! Dar eu doar pentru că respiram teatru și făceam ce-mi place, nu comentam. Și uite am stat cuminte, mi-am văzut de banca mea și m-am angajat relativ repede. Am 20 de ani pe cartea de muncă plus vreo 2-3 ani înainte”, a povestit, pentru Impact.ro Ioana Ginghină.

„Nu am să uit în viața mea când eram îmbrăcată într-un clown și împărțeam flyere pentru o firmă”

Ioana Ginghină a știut mereu că vrea să fie actriță și a făcut tot ce a ținut de ea ca să-și croiască propriul drum. Cu toate acestea, atunci când era studentă, a fost nevoită să aibă și alte job-uri pentru a face față cheltuielilor.

Citește și Ioana Ginghină se mărită a doua oară: „Sunt foarte fericită, îmi place foarte mult viaţa”

“Ai mei mi-au cumpărat un apartament. Au vândut apartamentul bunicilor de acolo și mi-au cumpărat un apartament și luam în gazdă pe cineva, mai luam o fată, îi închiriam camera și stăteam două fete acolo. De obicei colege de facultate. Și mai făceam bani. Eram promoteriță, unde era nevoie împărțeam flyere, împărțeam periuțe de dinți, mă îmbrăcam în clown. Nu am să uit în viața mea când eram îmbrăcată într-un clown și împărțeam flyere pentru o firmă care făcea petreceri pentru copii și a venit un băiat: “Doamne, te văd așa frumoasă, trebuie să te salvez!”. Deși mie mi se părea foarte fun că te împrieteneai cu mai mulți promoteri, niciodată nu mi s-a părut că trag la jug, deci eu tot timpul munceam, am muncit de mică. De asta și cred că am atâta energie și aș face lucruri, pentru că întotdeauna am avut multe joburi”, a mai spus ea.

Ioana Ginghină: „Mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită”

Pe vremea aceea, actrița nu avea deloc o situație financiară bună, dar a muncit mult ca să nu-i mai fie greu. Ea a mărturisit că erau și zile în care nu avea bani de mâncare și era nevoită să mănânce pâine mucegăită cu margarină.

Citește și Ioana Ginghină dezvăluie secretul siluetei sale: „Dimineața, apă cu lămâie pe stomacul gol. Nu mănânc carne, nu mănânc dulciuri, nu mănânc mai târziu de ora 19”

„Da, aveam probleme financiare în sensul că nu aveam ce să mănânc și mâncam pâine cu margarină și de multe ori era pâinea mucegăită. Dar ideea e că eu fiind la teatru puteam să merg la teatru gratis, mergeam de exemplu în discotecă și nu beam în discotecă, mă duceam în Regie și ne punea ștampilă din aia pe mână, ieșeam, beam la ultima bodegă acolo, că era mai ieftin și ne întorceam în din astea mai scumpe: în Dumars, în Max, din astea, dar numai dansam acolo.

Cumva nu pot să zic că am simțit sărăcia, dar au fost perioade când efectiv nu aveam ce mânca. Preferam, dacă aveam niște bani, să-i dau pe o cola la bodega de lângă Dumars decât să îmi iau mâncare. Dă-o în colo de mâncare, lasă că mâncăm noi după aceea”, a spus Ioana Ginghină, potrivit sursei citate.