Ioana Mihăilă, în scandalul morţilor COVID care au dispărut din raportările oficiale: Este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri

Ministrul Sănătătii, Ioana Mihăilă, continuă ancheta începută de Vlad Voiculescu si spune că există erori în raportarea a cel putin o mie de români răpusi de coronavirus.

06 mai 2021, 14:01
Ioana Mihăilă, în scandalul morţilor COVID care au dispărut din raportările oficiale: Este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri

Continuă scandalul morţilor COVID care au dispărut din raportările oficiale. Ioana Mihăilă a declarat că vineri ar trebui să primească raportul privind erorile în raportarea deceselor COVID.

„Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe. Nu aş vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individuale, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19, şi aştept un raport în data de 7”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, într-un interviu pentru TVR.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Astăzi depășim 100.000 de persoane vaccinate într-o zi. Vom menține ritmul și îl vom crește. Românii se pot vaccina oricând la toate centrele din țară”

„Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri şi a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Citeşte şi: SURSE. Spitalele Colentina și Foișor s-ar putea deschide pentru pacienții non-COVID