Ioana Mihăilă şi-a vaccinat anti-COVID fiul în vârstă de 8 ani: Cu aproape 35.000 de cazuri ieri, vaccinarea copiilor este extrem de importantă

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a anunţat că fiul ei în vârstă de 8 ani a fost vaccinat împotriva COVID-19. Mihăilă a reamintit că este foarte importantă vaccinarea în rândul copiilor, în condiţiile România înregistrează de două zile peste 30.000 de noi cazuri COVID-19 zilnic.

27 ian. 2022, 14:07
Ioana Mihăilă şi-a vaccinat anti-COVID fiul în vârstă de 8 ani: Cu aproape 35.000 de cazuri ieri, vaccinarea copiilor este extrem de importantă

România a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Printre copiii vaccinaţi în primele zile s-a aflat şi fiul fostului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Fiul meu de 8 ani s-a ruşinat la poză, dar la vaccinare a fost curajos – după cum o arată şi diploma de care e tare mândru. De ieri a început vaccinarea copiilor cu vârstă peste 5 ani. Mai târziu decât mi-aş fi dorit, dar mă bucur că am ajuns în acest moment. Ca mamă, protejarea copiilor mei este prioritatea oricărei zile. Cu aproape 35.000 de cazuri de COVID-19 ieri, vaccinarea copiilor este extrem de importantă. Noi, toţi părinţii, ne dorim ca cei mici să se poată bucura de viaţă şi de toate activităţile normale vârstei lor. Iar vaccinul le redă libertatea de a fi copii. Celor care îşi fac griji apropo de vaccinarea împotriva COVID-19 la copii le spun că îi înţeleg. Ce părinţi am fi dacă nu ne-am face griji?”, a scris Ioana Mihăilă, joi pe Facebook.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu şcolile după recordul de infectări COVID-19. Rafila: Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea

Ioana Mihăilă a precizat că „protecţia faţă de acest virus şi faţă de posibilele urmări este în opinia mea mai importantă decât orice potenţial efect advers post vaccinare”.

„De pildă, pentru că se vorbeşte mult despre acesta, riscul apariţiei miocarditei. Este un efect advers constatat în frecvenţă extrem de mică, circa 2 cazuri la un milion de doze de vaccin administrate la copii. De regulă, riscul e mai mare la băieţi între 14 şi 20 de ani. În schimb, riscul miocarditei la copii este de 17 ori mai mare dacă aceştia se îmbolnăvesc de COVID-19”, a explicat Ioana Mihăilă.

Citeşte şi: Alexandru Rafila îşi vaccinează copilul? Răspunsul Ministrului Sănătăţii: „Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie”

Fostul ministru al Sănătăţii le-a recomandat „părinţilor să se informeze din surse ştiinţifice şi să decidă apoi pentru binele copiilor şi al lor înşişi”.

„Decizia pe care am luat-o eu este deja evidentă. Şi aş vrea să le mulţumesc medicilor şi asistenţilor de la centrul de vaccinare din Oradea. Felul în care ştiu să se poarte cu copiii este minunat. Şi fiul meu le-a mulţumit pentru acadea”, a conchis fostul ministru al Sănătăţii.


loading...
Partenerii noștri