Ioana Mihăilă spune când se vor acorda bonurile de masă pentru românii care se vor vaccina antiCOVID. Va exista o condiţie importantă!

Ioana Mihăilă a susţinut joi că doar cei care se vaccinează cu schemă completă vor primi tichetele de masă în valoare de 100 de lei.

12 aug. 2021, 10:59
Ioana Mihăilă spune când se vor acorda bonurile de masă pentru românii care se vor vaccina antiCOVID. Va exista o condiţie importantă!

Ioana Mihăilă spune când se vor acorda bonurile de masă. Bonurile de masă pentru cei care se vaccinează cu serul împotriva covid 19 ar putea fi eliberate din luna septembrie, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, la Europa FM.

Ioana Mihăilă spune când se vor acorda bonurile de masă pentru românii care se vor vaccina antiCOVID

Ministrul Sănătăţii precizează că, cel mai probabil, cei vaccinați vor primi tichetele chiar de la centrele de imunizare, după ce au făcut schema completă.

„Bonurile se vor acorda probabil începând cu luna septembrie, nu ştiu exact data, dar sunt nişte tehnicalităţi care trebuiesc îndeplinite, cadrul legal asigurat de resursele bugetare, apoi tipărirea şi distribuirea bonurilor de masă. Eu cred că până în septembrie vom reuşi să le îndeplinim.

Probabil le vom distribui prin direcţiile de Sănătate Publică şi apoi le vom distribui, împreună cu vaccinurile, în cenrtele de vaccinare, sau depinde de situaţie, cum este şi cazul medicilor de familie”, spune Mihăilă, la Europa FM.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei. De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar iniţial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai spus şeful Guvernului.

Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Cîţu, marţi la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc la Parlament.

Citeşte şi: Bonuri de masă în valoare de 100 de lei pentru cine se vaccinează împotriva COVID