Ioana Petrescu îi dă replica lui Iohannis: Nu vor creşte taxele. Sunt minciuni de campanie

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, îl contrazice pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, în legătură cu modificarea regimului fiscal în România.

RomaniaTV.net
27 oct. 2014, 11:58
Ioana Petrescu îi dă replica lui Iohannis: Nu vor creşte taxele. Sunt minciuni de campanie

„Este regretabil faptul că un candidat politic pune interesele electorale mai presus de orice, acreditând drept certitudini informații false, preluate, parțial, de la un post de televiziune, fără a face o minimă verificare. Anunturile făcute sunt doar minciuni, pe care doresc să le resping categoric. Este o lipsă de responsabilitate și o dovadă de viziune pe termen scurt, impardonabile chiar și în context electoral. Vreau să precizez ferm că, din punctul meu de vedere, nu există nicio intenție cu privire la schimbarea cotei unice de impozitare de 16%! Guvernul își asumă și susține cu tărie scăderea cotei CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. CAS redus se va aplica în continuare, așa cum ne-am angajat. Avem resurse pentru compensarea aplicării acestei măsuri”, precizează Ioana Petrescu, într-un comunicat de presă.

Ministrul Finanţelor mai spune că afirmaţiile lui Klaus Iohannis referitoare la intenţia Guvernului de a modifica impozitul pe mijloacele de transport și la impozitul pe teren „sunt false și nu au legătură cu realitatea”.

„La impozitul pe mijloacele de transport și la impozitul pe teren, în proiectul noului Cod fiscal, aflat în lucru, se are în vedere menținerea prevederilor din Codul fiscal aflat în vigoare. Prin urmare, și în acest caz afirmațiile susținute sunt false și nu au legătură cu realitatea. Dimpotrivă, acest Guvern a redus povara fiscală: acest Guvern este cel care a redus TVA la produse de panificație și intenționează reducerea TVA în continuare și la legume și fructe, este cel care a scăzut CAS și care a eliminat peste 90 de taxe și tarife parafiscale”, mai precizează ministrul.