Ioana Tufaru a izbucnit în lacrimi. Fiica Andei Călugăreanu, amintiri dureroase de Paște: „Au trecut foarte mulți ani!”

Ioana Tufaru și-a adus aminte de Paștele pe care, cu ani în urmă, l-a petrecut cu mama ei și a povestit ce va face în acest an.

10 apr. 2023, 18:17
Ioana Tufaru a izbucnit în lacrimi. Fiica Andei Călugăreanu, amintiri dureroase de Paște: „Au trecut foarte mulți ani!”

Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu, a fost prezentă zilele trecute la o expoziție de la Muzeul de Istorie din București dedicata mamei ei, iar cu acea ocazie a vorbit și despre cum arăta Paștele ei în copilărie, pe care îl petrecea cu mama sa.

Ioana Tufaru a mărturisit că Paștele de anul acesta îl va petrece alături de fiul și soțul ei.

Citește și Ioana Tufaru este în doliu! Fiica Andei Călugăreanu a mai pierdut pe cineva drag: ”Mi-e sufletul sfâșiat de durere”

”Sunt fericită că Muzeul de Istorie a găzduit această expoziție cu poze și diverse lucruri care i-au aparținut mamei mele. Am văzut aici acte și diplome, da rși multe altele. Ele au fost restaurate de către cei de la muzeu, mai ales că trecerea timpului, mai mult de 30 de ani, peste ele și-a pus amprenta… Ideea a fost a tatălui meu de-al doilea, soțul mamei mele, domnul Medeleanu. El le-a păstrat cu sfințenie în tot acest timp! Mi-a spus ce vrea să facă și bineînțeles că am fost de acord! Eu am contribuit doar cu mulțumiri și… cam atât! Cei de la muzeu s-au ocupat de tot și le mulțumesc din nou”, a spus Ioana Tufaru pentru Fanatik.

Fiica Andei Călugăreanu a spus că până acum nu l-a dus pe fiul ei, Luca, la expoziția în memoria mamei sale.

”Luca nu a fost la expoziție, e prea mic. Nu prea știe încă sa citească, dar i am povestit despre bunica lui, i-am arătat poze! El oricum știe despre bunica lui, chiar îi ascultă și melodiile”, a mai spus Ioana Tufaru.

Ioana Tufaru a mărturisit că are o mulțime de amintiri cu mama ei, dar că ele devin tot mai estompate cu timpul.

”Am multe amintiri, îți dai seama! Doar că mi le amintesc, așa, șterse. Sunt amintiri vagi pentru că au trecut foarte mulți ani. Știu că mergeam în fiecare an la biserică în Noaptea de Înviere. Mergeam să luăm lumină, apoi ciocneam ouă pe care mama le vopsea. Eu de la ea am învățat să vopsesc ouă. Și, normal, venea iepurașul mereu cu dulciuri multe!”, spune Ioana Tufaru.

Citește și Cum arată acum fiica Andei Călugăreanu? Ioana Tufaru are 46 de ani și duce o viață grea, trăind doar din ajutor social

În copilărie, Ioana Tufaru avea obiceiul ca în noaptea de Înviere să meargă la biserică, dar din păcate în familia ei s-a cam pierdut această tradiție. ”Anul acesta stăm acasă. Ca în fiecare an ne uităm la tv pentru că este un post la care ne place să ne uitam să-i vedem pe Vasile Muraru și Valentina Fătu”, a adăugat ea.

”Vom face, ca în fiecare an, sarmale, salată, ouă vopsite și ouă umplute! Luca și Ionuț (fiul și soțul Ioanei Tufaru, n. red.) mă vor ajuta! Dar eu ajută cu mâncatul! Eu fac și ei mănâncă (râde, n. red)”, a mai spus Ioana Tufaru.