Ioana Tufaru, dezamăgită după ce nu și-a putut înscrie băiețelul la școală: „Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând”

Ioana Tufaru este foarte dezamăgit, după ce nu a reușit să își înscrie copilul la școală. Motivul pentru care a fost refuzată de patru școli.

20 sept. 2023, 17:52
Ioana Tufaru, dezamăgită după ce nu și-a putut înscrie băiețelul la școală: „Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând”
Ioana Tufaru, dezamăgită după ce fiul ei a fost refuzat de patru școli

Ioana Tufaru este dezamăgită, după ce nu a putut să îl înscrie pe Luca, băiețelul ei, la școală. Aceasta a povestit care a fost motivul pentru care a fost refuzată de patru școli.

„A fost anulat, s-a făcut o gaură, pentru că în buletin eram Tufaru și a trebuit să merg mai departe la Poliție să îl schimb pe Mardare, ceea ce din păcate nu s-a mai putut pentru că eu aveam buletinul pe Sectorul 3 făcut la socrul meu(…) în momentul în care a fost grav avariat la primărie, avea o gaură. El avea o găurică mică pe margine.Am întâmpinat și probleme pe chestia asta pentru că mi-a fost foarte greu să-l înscriu pe Luca, noi locuim în Sectorul 6 și mi-a fost foarte greu să-l înscriu la grădiniță.

Până mi-a spus cineva să încerc la Grădinița Germană. Apoi a urmat școala, unde patru școli m-au refuzat și m-au trimis să înscriu copilul în Sectorul 3, acolo unde este adresa mea din buletin. Noroc ca prin bunăvoința cuiva s-a putut să-l înscriu și în Sectorul 6.

M-am dus în prima zi de înscriere, cu toate actele pregătite să-l înscriu la școală. Patru școli m-au refuzat. Mă luase plânsul! Am plecat plângând pentru că nu mai știam ce să fac. Era foarte greu să merg cu copilul din Militari unde stăm în Sectorul 6, până în Titan care este Sectorul 3. Am zis o excepție se poate face. Dacă nu as fi reusit nici aici, m-a fi dus la Inspectoratul Școlar”, a povestit Ioana Tufaru, la Wownews.

Citește și: Ioana Tufaru a ajuns să trăiască de pe o zi pe alta. După ce soţul ei a rămas fără serviciu, singurul venit al familiei îl reprezintă ajutorul social

Ioana Tufaru este foarte mândră de fiul ei. Fiica Andei Călugăreanu a povestit că, deși Luca s-a născut prematur, nu a avut nicio problemă de sănătate.

„Sinceră să fiu, când a murit mama eu mi-am întors fața dinspre Dumnezeu, dar datorită părintelui Galeriu am și întors fața către Dumnezeu. Dumnezeu cred că m-a iertat și mi l-a dat pe Luca. Chiar dacă am avut viața pe care am avut-o, Dumnezeu m-a iertat și mi l-a dat pe Luca.Luca este cel mai frumos dar de la Dumnezeu care a venit la 39 de ani. Este un copil tot așa, născut prematur, care nu a avut probleme și nici nu are deloc. Sunt mulți copii care vin pe lume prematuri și sunt intubați, el nu a avut probleme”, a spus ea.

Citește și: Cum arată acum fiica Andei Călugăreanu? Ioana Tufaru are 46 de ani și duce o viață grea, trăind doar din ajutor social

Ioana Tufaru și Ionuț Mardare sunt împreună de peste 10 ani. Ea a mărturisit că îl iubelte enorm pe soțul ei, dar unul dintre motivele pentru care s-a căsătorit cu el a fost să-și schimbe numele de familie.

„M-am măritat cu Ionuț din ambiția de a scăpa de numele Tufaru. Voiam să mă rup. Viața mea s-a împărțit în două: viața Tufaru și viața Mardare. Nu-l mai am deloc în acte. Singurul loc unde mai apar cu numele Tufaru este pe certificatul de naștere al lui Luca, pentru că noi atunci nu eram cununați. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, mi-am dorit să mă mărit cu Ionuț, dar am și ținut mult să îmi schimb numele(…) În momentul în care m-am cununat, buletinul meu de identitate a fost grav avariat”, a mai spus Ioana Tufaru.