Iohannis, despre autodenunţul lui Ghiţă: „Ciudat. Bănuiesc că este un demers de campanie”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, referitor la autodenunţul lui Sebastian Ghiţă, conform căruia a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat, că "sunt alţii plătiţi de statul român să verifice aceste lucruri". Şeful statului consideră că demersul lui Ghiţă este "unul de campanie electorală".

27 sept. 2016, 15:55
Iohannis, despre autodenunţul lui Ghiţă: „Ciudat. Bănuiesc că este un demers de campanie”

Cei însărcinaţi cu aceste chestiuni să îşi facă treaba. Sunt alţii plătiţi de statul român să verifice aceste lucruri. Atunci când vom avea o concluzie, putem să comentăm. Înainte, sunt doar discuţii„, a declarat Klaus Iohannis, legat de autodenunţul deputatului Sebastian Ghiţă.

Întrebat dacă o va chema la discuţii pe Laura Codruţa Kovesi, şeful statului a spus că o va face „în măsura în care chestiunea devine de competenţa preşedintelui”.

Iohannis a fost întrebat şi dacă se impune demisia Laurei Codruţa Kovesi, el spunând că la acest moment este vorba doar despre „un scandal mediatic”. „Dacă va fi mai mult, vom discuta mai mult”, a adăugat şeful statului.

Klaus Iohannis a catalogat drept „ciudat” autodenunţul lui Ghiţă.

Întrebat de ce s-a hotărât deputatul Sebastian Ghiţă să facă abia acum acest denunţ, şeful statului a răspuns: „Din cauza campaniei electorale. Bănuiesc că este un demers de campanie”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că în 2012 a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu confirmă că ştia despre falsificarea raportului privind PLAGIATUL lui Kovesi. „De mâine trebuie să înceapă verificările”

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: „Kovesi a ameninţat un demnitar că vor fi arestări dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat”