Traian Băsescu: „Kovesi a ameninţat un demnitar că vor fi arestări dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat” VIDEO

Traian Băsescu a declarat, marţi, la România TV, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ameninţat în urmă cu câteva luni un demnitar al statului român că va fi arestat dacă se vor relua verificările privind teza sa de doctorat, care în 2012 primise un raport de "neplagiat" într-o Consiliul Naţional de Etică din Parlamentul României.

27 sept. 2016, 15:37
Traian Băsescu: „Kovesi a ameninţat un demnitar că vor fi arestări dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat” VIDEO

„În 2016, dna Kovesi şi-a permis să ridice telefonul de convorbiri operative şi să sune la un demnitar român şi să-l ameninţe că dacă se reia cercetarea pe teza ei de doctorat vor fi arestări. Sunt constrâns de riscul ca respectivul demnitar să spună nu, eu doar semnalez gestul, nu dau nume. Poate fi ministru al Educaţiei, poate fi un om cu o altă funcţie înaltă… Telefoanele operative nu se înregistrează. Acolo se discută şi secrete de stat, nu numai interesele doamnei Kovesi”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Fostul şef de stat a subliniat că, după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă privind participarea la falsificarea raportului Consiliului Naţional de Etică din 2012, există posibilitatea să apară şi alte „surprize”: „Cred că Ghiţă are o reacţie la faptul că Kovesi, sprijinită de Coldea şi mulţi alţii, încearcă să-i elimine pe toţi cei care ştiu câte ceva din suporturile statului. Eu spun că s-au înşelat, că s-ar putea să se afle şi despre genţi cu bani, despre spălări de bani şi despre altele. Am avut informaţii, dar nu probe, din 2014. Astăzi vă confirm că ştiam că Mihnea Costoiu a scris raportul de neplagiat şi că s-a alergat prin ţară după nişte semnături”.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, marţi, la Parchetul General pentru a face un autodenunţ, care o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Acesta susţine că deţine probe care dovedesc că teza de doctorat a procurorului şef al DNA este un plagiat.

Citeşte şi Traian Băsescu confirmă că ştia despre falsificarea raportului privind PLAGIATUL lui Kovesi. „De mâine trebuie să înceapă verificările”