Iohannis a promulgat legea ce INTERZICE activităţile comerciale în clădirile cu RISC seismic RIDICAT

Publicat: Marţi, 17 Noiembrie 2015 18:14 // Actualizat: Marţi, 17 Noiembrie 2015 18:14 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia agenţii economici nu mai pot desfăşura activităţi comerciale în magazinele, băncile și alte unități în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II. În aceste condiții, legea ar trebui aplicată încă din acest an, la scurt timp după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Şeful statului a promulgat legea ce interzice orice activitati in cladiri cu risc seismic, barurile, restaurante, barurile, bancile, magazinele, etc ce functioneaza in astfel de locatii trebuind sa se mute.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal. Primele explicaţii despre retrimiterea la Parlament

Astfel, legea interzice activitățile permanente și, sau temporare în spațiile publice cu altă destinație decât cea de locuință din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor.

În acest sens, argumentul invocat de Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 este "creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției în care se află acele spații".

Legea a fost votata pe 26 octombrie si va intra in vigoare in scurt timp, dupa publicarea in Monitorul Oficial.

"Se interzic organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in spatiile prevazute la art. 2 alin. (5) lit. a) si altele asemenea (Spatii publice cu alta destinatie decat cea de locuinta - spatiile realizate in scopul desfasurarii de activitati care implica aglomerari de persoane, precum: sali de spectacol, de expozitii, de lectura, spatii pentru comert, structuri turistice de cazare si alimentatie publica si prestari de servicii, asistenta sociala si medicala, administratie publica si altele asemenea, indiferent daca aceste spatii sunt rezultatul conceptiei initiale a constructiei ori, dupa caz, al unor amenajari ulterioare), care implica aglomerari de persoane, pana la finalizarea lucrarilor de interventie realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 50.000 lei la 70.000 lei, impreuna cu masura interzicerii emiterii autorizatiilor de functionare pentru spatiul in cauza de catre autoritatea administratiei publice locale competente", se arată în noua lege.

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 15:48
... Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia agenţii economici nu mai pot desfăşura activităţi comerciale în magazinele, băncile și alte unități...
17 nov 22:17
...pentru spatiul in cauza de catre autoritatea administratiei publice locale competente”, se arată în noua lege. Sursa: romaniatv.net

Tag-uri:...
17 nov 18:28
...băncile și alte unități în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H